Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Rammevilkår & Regulering
Klima- & Miljøforhold

Energipolitisk Åbningsdebat: Vær med til at tage temperaturen på forsyningssektoren

Kom og vær med når hele forsyningssektoren samles til den årlige Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg den 2. og den 3. oktober 2024 og få indsigt i, hvad der rør sig hos forsyningsselskaberne.

25. sep. 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Sommeren er slut og efteråret står for døren. Det betyder, at Folketingets åbning er lige på trapperne.

    Den 2. og 3. oktober slår Christiansborg dørene op og inviterer til Energipolitisk Åbningsdebat. Det  er Decentral Energi, Biogas Danmark, Dansk Fjernvarme  og Udbudsmedia, som er hovedarrangør.

    Åbningsdebatten strækker sig over to dage og har begge dage et tætpakket program, der byder på flere oplæg, der tager temperaturen på, hvordan det går i forsyningssektoren.

    Om formiddagen den 2. oktober gør vicedirektør i Dansk Industri, Anne Højer Simonsen, deltagerne klogere på, hvilken retning forsyningssektoren går i og vicedirektøren lægger også vejen forbi åbningsdebatten og sætter kursen for forsyningssektoren frem mod 2030.

    Dernæst får deltagerne et indblik i den forestående sæsons arbejde i Folketingets klima-, energi og forsyningsudvalg, når fire af de energipolitiske ordførere, Lea Wermelin (S), Signe Munk (SF), Dina Myrup Raabjerg (KF), og  Henrik Frandsen (M) samles og i fællesskab sætter ord på, sæsonens vigtigste politiske arbejde som energipolitisk ordførere.

    Hen på onsdag eftermiddag vil direktør for forsyningsstrategi og vind hos Hofor, Charlotte Søndergren gøre deltagerne i dette års Energipolitisk Åbningsdebat klogere på, om nye teknologier i fjernvarmen er lykken.

    Om eftermiddagen den 2.oktober deltager Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, også i Energipolitisk Åbningsdebat, når han er moderator på debatten ”Grøn omstilling alene, sammen og/eller i fællesskab.”

    Til Energipolitisk Åbningsdebat er der også rig mulighed for begge dage at få indsigt i, hvad man arbejder med hos forsyningsselskaberne. Du kan blandt andet høre, Hans-Martin Friis Møller, CEO, Kalundborg Forsyning, holde oplæg om sektorkobling – spildevand og  varme. Eller høre Jacob Brønnum, direktør Forsyning Helsingør fortælle om de mindre forsyninger – fremtider i en udvikling m.m

    Den 3.oktober er det værd at nævne, at Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, deltager i Energipolitisk Åbningsdebat for at holde oplæg om vejen til dansk vækstpotentiale. Han kommer også med sine input og perspektiv på, hvordan kursen ser ud for forsyningssektoren frem mod 2030.

    Det er Klimaminister Lars Aagaard, som bogstaveligt talt får det sidste ord, når han runder den første dag af på Energipolitisk Åbningsdebat og holder det sidste oplæg. Der handler om: at Klima-, energi- og forsyningsministeren har ordet.

    Alt det og meget mere kan du opleve til Energipolitisk Åbningsdebat den 2.oktober og 3.oktober. Åbningsdebatten er en oplagt mulighed for Dansk Fjernvarmes medlemmer til at lægge vejen forbi Christiansborg og tage temperaturen i fællesskab med oplægsholderne både politisk og teknisk i forhold til, hvordan det går i forsyningssektoren.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...