Gå til hovedindhold
Cybersikkerhed & Beredskab
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Energistyrelsen vil hæve beredskabsniveau for el- og gassektorerne

Energistyrelsen anbefaler, at sektorberedskabsniveauet for energisektoren hæves fra grøn til gul. Det har styrelsen meddelt det statslige transmissionsselskab Energinet.

13. jun. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Sikkerhedsmyndighederne har hævet det generelle trusselsniveau for cyberangreb, og der er samtidig ekstra fokus på risikoen for fysisk sabotage. Energistyrelsen anbefaler derfor, at sektorberedskabet for energisektoren hæves, og at energiselskaber skærper opmærksomheden på sikkerheden ved deres anlæg.

  Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at Energistyrelsen anbefaler, at sektorberedskabsniveauet for energisektoren hæves fra grøn (lav trussel) til gul (middel trussel).

  Det har styrelsen meddelt det statslige transmissionsselskab Energinet, som har ansvaret for ændringer af sektorberedskabsniveauet og iværksættelse af beredskabsforanstaltninger.

  Brug for øget opmærksomhed

  Pressemeddelelsen beskriver, at et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for, at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed.

  ”Beredskabsniveauet gul afspejler, at en eller flere aktører har kapacitet til og intention om angreb/skadelig aktivitet, men at der ikke er indikationer på specifik planlægning af angreb eller skadelig aktivitet mod virksomheder i el- og gassektorerne,” forklarer Energistyrelsen i pressemeddelelsen.

  Den nye anbefaling kommer på baggrund af PET’s tidligere udmelding om den fysiske sabotagetrussel samt Center for Cybersikkerhed’s løft af trusselsniveauet for destruktive cyberangreb fra den 4. juni 2024.

  ”Energistyrelsen er i en tæt og løbende dialog med sikkerhedsmyndighederne om potentielle trusler. Det sker for at sikre, at beredskabsniveauet i sektoren afspejler det aktuelle trusselsbillede,” skriver Energistyrelsen.

  Foruden et løft af sektorberedskabsniveauet anbefaler Energistyrelsen, at der iværksættes en række konkrete beredskabsforanstaltninger.

  Andre klikkede på...