Gå til hovedindhold
Konverteringer
Administration & Økonomi
Medlemmer

Envafors opgiver fjernvarmeprojekt i Skælskør

Stigende investerings- og produktionsomkostninger gør, at fjernvarmeudvidelsen i Skælskør ikke længere hænger økonomisk sammen. Derfor dropper Envafors nu projektet.

04. okt. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Siden begyndelsen af 2021 har Envafors arbejdet på højtryk med et indhente alle de nødvendige tilladelser og aftaler, som er en forudsætning for, at der kan etableres fjernvarme i Skælskør.

    Energistyrelsens fjernvarmepulje har i løbet at sommerferien godkendt tilskud til projektet, og alle projektplanerne ligger klar. De planmæssige forudsætninger er således tæt på at være faldet på plads. Nu spænder økonomien dog ben for projektet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Envafors.

    Energikrisen og det heraf afledte høje aktivitetsniveau i fjernvarmebranchen har bevirket, at den forventede investering i etableringen af fjernvarme i Skælskør er steget fra lidt under 300 mio. kr. til mere end 500 mio. kr. Denne stigning kombineret med en stor rentestigning medfører, at Envafors vurderer, at projektet ikke længere hænger økonomisk sammen.

    - Vi har derfor på det seneste bestyrelsesmøde besluttet at opgive projektet. Kundernes pris for fjernvarme i Skælskør bliver meget høj, og kunderne udsættes for en stor økonomisk risiko, hvis projektet gennemføres. Vi har derfor valgt at opgive projektet for nuværende. Det er vi meget kede af, da vi havde glædet os til også at udrulle bæredygtig fjernvarme i Skælskør, fortæller administrerende direktør Henrik Birch.

    Da de første beregninger på projektet blev foretaget, så det meget fornuftigt ud. De pris- og rentestigninger, som er fulgt i kølvandet på energikrisen har bevirket, at tilbagebetalingstiden på projektet er steget fra 10 år til 40 år.

    Projektet hænger derfor ikke sammen med nuværende forudsætninger, da produktionsanlægget forudsættes at skulle skiftes om cirka 20 år.

    Envafors holder fast i de øvrige fjernvarmeprojekter i Slagelse Kommune, da økonomien i disse projekter er væsentligt bedre.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...