Gå til hovedindhold
Medlemmer
Projekter & Planlægning

Fjernvarmeteknologi får hjælp til at komme til udlandet

Energistyrelsen åbner for åbner sin pulje til fremme af eksport af dansk energiteknologi. Årets ansøgningsrunde rummer i alt 9,3 millioner kroner.

13. aug. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Kina er et af de lande, som Danmark samarbejder med om eksport af energiteknologi. Foto: Colourbox.

  • Læs op

Indhold

    Eksporten af grøn dansk energiteknologi – herunder fjernvarme – skal styrkes, og der er nu mulighed for at få støtte fra en tilskudspulje - Energistyrelsens Tilskudspulje til Fremme af Energieksportindsatsen – der åbnede for ansøgninger den 12. august.

    Puljen støtter offentlig-private samarbejder på markeder, der er nye for de private aktører, og det fremgår af en pressemeddelelse fra Energistyrelsen, at det er en fordel, hvis et projekt finder sted i lande, hvor danske myndigheder samarbejder med udenlandske myndigheder på energiområdet.

    Det kan eksempelvis være et eller flere af de 24 lande, som Energistyrelsen har energisamarbejde med. De tæller bl.a. Tyskland, Storbritannien og Frankrig i EU samt mere ”eksotiske” lande som Kina, USA og Brasilien.

    ”Vores partnerskaber omfatter verdens største CO2-udleder og vindmarked, Kina, nogle af verdens største vækstlande og udviklingslande, samt en række OECD-lande. Alle partnerskaber har det til fælles, at de skal styrke den grønne omstilling og skabe varige og positive klima-, miljø og samfundseffekter, ” skriver Energistyrelsen.

    Ifølge Energistyrelsen er der siden 2019 givet tilsagn til 26 projekter med fokus på blandt andet havvind, fjernvarme, energieffektivitet og biogas i Afrika, Asien, Europa, Nord- og Sydamerika.

    Hvilke projekter kan opnå tilskud?

    De projekter, der ansøges om midler til, skal indeholde aktiviteter, som understøtter konkrete forretningsmuligheder og modeller, der kan fremme energieksport og udbygning af landesamarbejde om energi. Det kan for eksempel være dataindsamling, analyser af markeder, markedsmodning og formidling af viden.

    Andre klikkede på...