Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer
Projekter & Planlægning

Fjernvarmeuret tikker videre hos Faxe Forsyning

Fristen for tilmelding til fjernvarmeprojektet for Faxe Ladeplads forlænges med én måned. Sådan lyder det fra Faxe Forsyning, der har valgt at udskyde tidsfristen på grund af den store interesse.

27. feb. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
gravearbejde i forbindelse med konverteringer i Næstved
  • Læs op

Indhold

    Den 15. april er den nye officielle frist for tilkendegivelser til fjernvarmeprojektet, og ifølge Faxe Forsyning bliver det også den sidste chance for at få fjernvarme til Faxe Ladeplads.

    – Vi er meget tæt på mål. Vi har modtaget cirka 60 procent tilkendegivelser fra Faxe Ladeplads, og vi får hver dag nye. Fjernvarme er en demokratisk proces, og flertallet har talt. De vil have fjernvarme til Faxe Ladeplads. Nu mangler vi blot de sidste få procenter for at være i mål, siger Marianne A. Andersen, adm. direktør i Faxe Forsyning.

    Det er dog ikke helt tid til at fejre sin nye varmeløsning. Faxe Forsyning understreger, at projektet ikke bliver til noget, bare fordi der er et flertal, der ønsker fjernvarme. Forsyningen opfordrer derfor på det kraftigste til, at man får tilkendegivet sin interesse nu, hvis man vil have fjernvarme.

    – Vi tror fuldt ud på det her projekt. I sidste ende er det dog kun borgerne, der kan få fjernvarmeprojektet til at ske. Derfor kan vi heller ikke lægge nok tryk på, hvor vigtigt det er, at man melder sig på banen nu, siger Marianne A. Andersen.

    Lokalt engagement

    Det er ikke kun Faxe Forsyning, der kæmper for at få fjernvarme til byen. Ifølge Faxe Forsyning har lokale ildsjæle og begejstrede borgere også henvendt sig og tilbudt hjælp til projektet.

    – Vi har været i dialog med flere borgere, der tilbyder deres hjælp. Nogle tilbyder feedback og ideer, mens andre ønsker at hjælpe med at sprede budskabet. Det påskønner vi meget. Fjernvarme er noget, som vi er fælles om. Støtte og engagement fra borgerne gør meget for et projekt som dette, siger projektchef Timm Bochdam og tilføjer:

    – Vi opfordrer alle, til at tage snakken derhjemme, i klubben, med venner, familie og sine naboer. Alle har forskellige grunde til at vil have fjernvarme eller modsat at tøve. Samtalen er derfor vigtig.

    Andre klikkede på...