Gå til hovedindhold
Forsyningssikkerhed
Administration & Økonomi

Forbrugerne i Odsherred er sikret varme trods revisorforbehold

Selvom seneste årsregnskab for Odsherred Varme indeholder en notits fra revisoren om, at forudsætningen for driften ikke er opfyldt i øjeblikket, understreger selskabet, at kunderne ikke skal være nervøse. Varmeleveringen fortsætter ufortrødent.

24. jun. 2024
Tekst af Niklas Lindstrøm Jørgensen, nlj@danskfjernvarme.dk

Det er økonomien i forbindelse med Odsherred Varmes stillestående konverteringsprojekter, som er årsagen til revisorforbeholdet i selskabets regnskab. Foto: Odsherred Forsyning.

  • Læs op

Indhold

    Årsregnskabet for Odsherred Varme i 2023 indeholder et revisorforbehold.

    Forudsætningen om fortsat drift er i øjeblikket ikke opfyldt i Odsherred Varme, står der.

    Og selvom formuleringen af forbeholdet måske lyder ildevarslende ved første øjekast, understreger selskabet i en pressemeddelelse, at kunderne selvfølgelig fortsat vil have varme i radiatoren.

    - Formuleringen er en revisorteknisk vurdering baseret på selskabets aktuelle økonomiske situation og betyder altså ikke, at leverancen af fjernvarme til kunderne påvirkes, understreger Torben Greve, adm. direktør i Odsherred Forsyning A/S, som Odsherred Varme er en del af.

    Forhandlinger skal sikre driften på lang sigt

    Forbeholdet i regnskabet kommer i kølvandet på, at Odsherred Forsyning i april måtte melde ud, at man havde set sig nødsaget til at bremse den igangværende udrulning af fjernvarme.

    Det har medført, at flere anlægsarbejder ikke er færdiggjort – ligesom det er usikkert, om der kan opnås tilsagn om finansiering til at færdiggøre alle de planlagte investeringer.

    Netop nu er man i gang med en intensiv forhandlingsproces med selskabets ejer og selskabets væsentligste kreditorer, som har til formål at sikre selskabets kapitalgrundlag og drift på langt sigt. Dette forventes afklaret inden for kort tid, skriver Odsherred Varme i pressemeddelelsen.

    Indtil da fortsætter produktionen og distributionen af fjernvarme til Odsherred Varmes kunder fuldstændig som hidtil, og selskabet er fortsat fokuseret på kerneopgaven: at levere en stabil varmeforsyning, lyder det.

    Andre klikkede på...