Gå til hovedindhold
Cybersikkerhed & Beredskab
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Fordelsaftale: Hjælp ved cyberangreb inden for NIS2 beredskab

DFH har indgået en fordelsaftale med Dubex A/S, så de kan hjælpe fjernvarmeselskaber med at opfylde NIS2 direktivet fra EU og være sikre på at få hjælp ved cyberangreb.

16. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Alle fjernvarmeselskaber, der bliver omfattet af NIS2 direktivet fra EU, har behov for at få en aftale med et eksternt, erfarent og troværdigt firma, der kan sikre fjernvarmeselskabet hjælp ved et cyberangreb. DFH har netop indgået en fordelsaftale med en fordelagtig pris med firmaet Dubex A/S, læs mere her.

  Fordelsaftalen sikrer, at Dubex A/S hjælper fjernvarmeselskaberne med såkaldt Cyber Incident Response – det vil sige hjælp til at komme tilbage til normal drift efter et cyberangreb mod IT eller OT systemerne.

  Derudover vil Dubex A/S også hjælpe med en mere omfattende og komplet overvågning af IT og OT anlæg. Derved kan fjernvarmeselskaberne holde fokus på driften af varmeforsyningen og lade Dubex A/S holde øje med om der er cyberangreb på vej.

  Bemærk, at dette er ikke i stedet for SektorCERT, da deres arbejde angår forebyggelse af cyberangreb. Dubex A/S hjælper hvis angrebet kommer og hjælper til at komme tilbage til normal drift igen. Dubex A/S har mange års erfaring med netop beredskabsløsninger og sikring af IT og OT anlæg.

  Fordelsaftalen henvender sig målrettet til de fjernvarmeselskaber – eller multiforsyningsselskaber – der bliver omfattet af den nye beredskabslovgivning og særligt NIS2 direktivet, hvor EU kræver en Cyber Incident Response aftale.

  DFH har indgået aftalen og sikrer en attraktiv pris i fordelsaftalen. Fordelsaftalen er til rådighed for alle medlemmer af Dansk Fjernvarme. Der er således ikke krav om medlemskab af DFH.

  For selskaber, der ikke er medlem af DFH opkræves et mindre årligt administrationsgebyr for at blive omfattet af fordelsaftalen og administrationen, læs mere om aftalen her.

  Andre klikkede på...