Gå til hovedindhold
Medlemmer
Ledelse & Bestyrelse
Dansk Fjernvarme

Brande Fjernvarme: Formand forlader posten om et år

Om et år forventer Brande Fjernvarmes formand, Henrik Kraglund, at hverdagen som formand bliver byttet ud med et fuldtidsliv som pensionist og at være frivillig i Street Art Brande.

23. maj 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk

- Det er tidskrævende at være formand. Derfor skal den kommende formand være indstillet på, at det er et arbejde, som kræver meget af din tid, fortæller den nuværende formand for Brande Fjernvarme, Henrik Kraglund, der træder tilbage om et år. Foto: Jesper Voldgaard.

 • Læs op

Indhold

  Det var helt bevidst at formanden for Brande Fjernvarme, Henrik Kraglund, kom med en klar udmelding til fjernvarmeselskabets seneste generalforsamling.

  - Jeg meddelte forsamlingen, at jeg trækker mig fra formandsposten i Brande Fjernvarme om cirka et år.

  Og tilføjer:

  - Jeg kom med min udmelding til generalforsamlingen, fordi jeg vidste, at der ville være flere med spidse øre til stede.

  Henrik Kraglund har de sidste 14 år været formand for Brande Fjernvarme. Det er hans forhåbning, at han med sin udmelding opnår at kunne overlevere formandsposten i god tid og sikre at den fremtidige formand får en blød opstart.

  - Det er tidskrævende at være formand. Derfor skal den kommende formand være indstillet på, at det er et arbejde, som kræver meget af din tid, fortæller den nuværende formand for Brande Fjernvarme.

  Alting har sin tid

  Selvom det er tidskrævende at være formand, kigger Henrik Kraglund også tilbage på sin lange karriere som formand med stolthed.

  - Formandsposten har givet mig muligheden for at etablere et værk, som er blevet flyttet fra byen til et industrikvarter.

  - Fra dag et har det været meningsfuldt at få naturgassen ud af byen. Selvom jeg undervejs har mødt udfordringer.

  Men der er formandens pointe at alting har sin tid. Nu er tiden kommet til at bruge mere tid på andre af formandens interesser.

  Frivilligt arbejde

  Med en deadline på et år til at finde en ny formand til posten, er Henrik Kraglund endnu engang gået strategisk til værks og har opfodret en række af personer til at stille op. Men navnene på kandidater holder den nuværende formand for sig selv.

  Henrik Kraglund er optimistisk omkring at nå sin deadline.  

  - Jeg håber meget på at kunne forlade posten om et år.

  Lykkes det at kunne forlade formandsposten, har Brande Fjernvarmes formand tænkt sig at bruge tiden på at være frivillig i en helt særlig organisation, som står hans hjerte nært.

  - Jeg vil bruge endnu mere af min tid som frivillig i Street Art Brande. Jeg har tidligere hjulpet med at finde kunstnere til organisation. Jeg vil gerne bruge mere af min tid på at være frivillig og lokalmiljøet.

  Når Henrik Kraglund, forhåbentligt, forlader formandsposten gør han det med bevidstheden om, at han har bidraget med at udbrede budskabet om, hvad der er godt ved fjernvarme.

  - Jeg tager med mig, at borgerne i Brande er blevet begejstret for fjernvarme, og at jeg har lært at stå på mål for fjernvarme.

  Og tilføjer:

  - Og at det er lykkes Brande Fjernvarme at få naturgassen ud af byen.

  Andre klikkede på...