Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Forsyning Helsingør holder tempoet på konverteringer

Siden 2022 har Forsyning Helsingør formået at tilkoble 660 nye kunder, og dermed holder selskabet liv i sit eget mål om at nå 1.000 nye tilslutninger senest med udgangen af 2025.

20. sep. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Beboerne i Marienlystkvarteret i Helsingør lever med et større entreprenørarbejde i disse uger, hvor anlægsarbejdet er kommet i gang for alvor. Samlet set har 75 procent af de alt 271 potentielle kunder i Marienlystkvarteret underskrevet kontrakt om at få leveret fjernvarme.

    Dermed har Forsyning Helsingør nået endnu en milepæl i udbredelsen af fjernvarme til borgere og erhverv i kommunen. Året igennem er der blevet koblet næsten 200 nye ejendomme – eller tilslutninger - til Forsyning Helsingørs fjernvarmenet. Det er blandt andet sket i de eksisterende fjernvarmeområder og i byudviklingsområder.

    Siden 2022 – hvor Forsyning Helsingør fremlagde virksomhedens langsigtede planer for udbredelse af fjernvarme – er der kommet i alt 660 nye kunder på fjernvarmenettet.

    - Det er dejligt at se, at vi stadig formår at fortsætte udbredelse af fjernvarme til nye områder af kommunen. Vi har sat os et delmål om 1.000 nye tilslutninger senest med udgangen af 2025, og vi er på rette spor. Det er godt for den grønne omstilling, at bolig- og bygningsejere i kommunen vælger fjernvarme fremfor gas, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

    De 660 nye fjernvarmekunder dækker antal tilslutninger. Men flere boliger kan godt være koblet på den samme tilslutning – det gælder fx boligforeninger med egen varmecentral. Derfor er antallet af nye husstande med fjernvarme højere end de 660.

    Ifølge Forsyning Helsingør vil en omregning til standardhuse med et årligt fjernvarmeforbrug på 18,1 MWh, betyde, at der reelt er tale om tilslutning af lidt over 1.000 standardhuse.

    Pga. en kombination af høje entreprenør- og rådgiverpriser samt et højt renteniveau skærpede Forsyning Helsingør før sommerferien fokus i forhold til de igangværende udvidelsesplaner.

    Det betyder, at udrulningen af fjernvarme til nye områder af kommunen indtil videre vil blive koncentreret om de projektområder, som Byrådet allerede har godkendt – og hvor markedsføringen og anlægsarbejdet til dels er gået i gang eller forventes at gå i gang

    Den skærpede fokus i udvidelsesområder får ikke betydning for tilkobling af nye kunder i eksisterende områder og byudviklingsområder.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...