Gå til hovedindhold
Energiforbrug
Medlemmer

Gasforbruget steg otte procent i første halvår af 2024

Gasforbruget er steget på tværs af alle kundetyper, viser nye tal fra Evida. Varmeforsyningen har dog haft en større stigning end alle øvrige kundetyper.

30. aug. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Sammenlignet med første halvdel af 2023 er der i første halvår af 2024 sket en stigning på otte procent på tværs af alle kundetyper hos Evida. Hvis man tager højde for vejret – fx koldere vej – er stigningen totalt set på syv procent. Det fremgår af nye tal, som Evida har offentliggjort.

    - Vi har haft et par usædvanlige år i hele energibranchen. Særligt i 2022 ændrede gasforbruget sig markant som konsekvens af energikrisen. Det fik priserne til at stige og fik mange til at spare på gassen eller helt skifte til en anden varmekilde end gas. Siden har forbruget stabiliseret sig igen, siger Sune Holm, COO i Evida.

    Evida deler sine kunder i tre kategorier, og det viser, at det er varmeforsyningen, der har haft den største stigning med 14 procent. Heraf kan 3 procent forklares med forskelle i udetemperaturen, mens de øvrige 11 procent har en anden årsag.

    Hos kundegruppen private og mindre erhverv er gasforbruget steget 6 procent, hvoraf 1 procent kan forklares med forskelle i udetemperaturen.

    Slutteligt kan der ligeledes ses en stigning hos øvrige erhverv på 6 procent. Disse bruger gassen som led i deres produktion, hvormed den ikke er afhængig af vejret.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...