Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Gratis tilslutning skal få flere på fjernvarme

Odsherred Forsyning tilbyder kunderne gratis tilslutning, fordi alle der gerne vil have fjernvarme, skal have råd til at blive tilkoblet.

13. feb. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Byggeriet af det nye varmeværk i Asnæs er allerede godt på vej. I slutningen af året skal byggeriet være færdigt, lyder det fra Odsherred Forsyning. Foto: Odsherred Forsyning.

  • Læs op

Indhold

    Det skal være nemt og enkelt at få fjernvarme for beboerne i Asnæs, mener administrerende direktør i Odsherred Forsyning A/S, Fanny Villadsen. Derfor tilbyder Odsherred Forsyning gratis tilslutning til fjernvarme. Forsyningsselskabet er blandt andet i gang med at opføre Asnæs Varmeværk, som skal stå klar i slutningen af 2024.  

    - Alle, der gerne vil have fjernvarme, de skal have råd til det. Vi vil gerne have så mange som muligt med i første hug, fortæller administrerende direktør Fanny Villadsen. 

    Lige nu er Odsherred Forsyning i gang med at opføre Asnæs Varmeværk, der skal forsyne beboerne i Asnæs med fjernvarme. Det nye varmeværk, Odsherred Forsyning opfører, ligger på Næsvangsvej i Asnæs ved siden af virksomheden NKT. Værket bliver så stort, at alle boliger inden for forsyningsområdet, kan få fjernvarme, hvis de ønsker det. 

    - Der er flere end vi havde regnet med, der vil koble sig på. Vi er lige nu oppe på 1.000 husejere i Asnæs, der har tilmeldt sig fjernvarmen. Det er tæt på byens fulde potentiale, fortæller Fanny Villadsen. 

    Varmeværket skal efter planen stå klar i slutningen af 2024, men allerede nu bliver de første kunder koblet på et midlertidigt varmeværk, der er placeret ved siden af byens gymnasium. De første fjernvarmekunder i Asnæs kan allerede nu aftage varme, for forsyningen tilslutter cirka 100 fjernvarmekunder i perioden januar-marts i år. 

    Flere nye kunder end forventet 

    Det kommer bag på Odsherred Forsyning A/S, hvor mange boligejere og virksomheder der allerede nu har tilmeldt sig det kommende Asnæs Varmeværk.  

    - Der er flere end vi havde regnet med, der vil koble sig på. Vi er lige nu oppe på 1.000 husejere i Asnæs, der har tilmeldt sig fjernvarmen. Det er tæt på byens fulde potentiale, fortæller Fanny Villadsen. 

    Det er direktøren i Odsherred Forsynings oplevelse, at der er stærk opbakning til projektet i byen.

    - Det er meget positivt, for vi vil gerne have så mange som muligt med i første omgang, når vi graver ledningsnettet ned i byen. Det bliver for dyrt at lave klatfjernvarme efterfølgende, uddyber Fanny Villadsen.  

    Byggeri skrider planmæssigt frem  

    Byggeriet af Asnæs Varmeværk skrider planmæssigt frem, og det bliver et af forsyningens absolut største varmeværker, når det står færdigt. 

    - Udover Asnæs er vi også i gang med at opføre nye varmeværker i Hørve og Fårevejle. Det er de sidste gasbyer i Odsherred, så vi kan snart få udfaset naturgassen, fortæller adm. direktør i Odsherred Forsyning A/S, Fanny Villadsen.

    Andre klikkede på...