Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Gredstedbro: Nu er det op til borgerne om de vil have lokalvarme

Et lokalt varmeværk i Gredstedbro kan blive en realitet om ganske få år. Men det forudsætter, at der er opbakning fra de potentielle varmekunder i området.

23. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    I februar fik DIN Forsyning Lokalvarme tilsagn om tilskud fra fjernvarmepuljen til et lokalvarmeprojekt i Gredstedbro. Et tilskud som betyder, at selskabet nu kan tage skridtet videre i den proces, der kan munde ud i etablering af en lokal varmeløsning i byen.

    - Der har været en del usikkerhed om fjernvarmepuljen, fordi der jo var langt flere ansøgte projekter, end der var midler til. Samtidig var tilskuddet fra fjernvarmepuljen en forudsætning for, at vi kunne arbejde videre med projektet. Derfor er det her en vigtig milepæl, og vi kan kun være glade for, at det lykkedes, siger afdelingsleder i Projekt Vand & Varme hos DIN Forsyning.

    Om projektet ender med at blive en realitet afhænger nu alene af, at der er et tilstrækkeligt antal boligejere, erhverv og institutioner i Gredstedbro, som ønsker at blive tilsluttet:

    - Hvis Gredstedbro skal have sin egen lokale varmeløsning, kræver det et relativt stort antal tilmeldte – vi skal op på 70 % af dem, man kan betragte som potentielle kunder i området, forklarer Eric Lauridsen, der understreger, at det vil være nødvendigt med bindende tilslutningsaftaler.

    Hos den lokale arbejdsgruppe, som har arbejdet på projektet siden 2022, er der fortsat masser af gåpåmod at spore:

    - Det er en rigtig god nyhed, at projektet i Gredstedbro har fået tilskud fra fjernvarmepuljen. Selvom vi efterhånden har arbejdet på det længe, har jeg en klar fornemmelse af, at opbakningen i vores område fortsat er rigtig god. Og i arbejdsgruppen er vi klar til at tage arbejdshandskerne på endnu engang – vi vil gøre vores for at sikre, at Gredstedbro får en fælles, fremtidssikret varmeløsning, siger Malene Alstrup, som er tovholder for den lokale arbejdsgruppe.

    Planen er nu, at private boligejere og erhverv i Gredstedbro kan underskrive en bindende tilslutningsaftale fra d. 7. maj, hvor der afholdes et informationsmøde i byen, og frem til d. 30. juni, som er deadline.

    - Når vi den nødvendige opbakning, forventer vi at kunne sætte gang i gravearbejdet i 2025 og have de sidste kunder koblet på varmen i 2027. Men nu er det op til dem, der bor i byen – uden dem er der intet projekt, udtaler Eric Lauridsen.

    Andre klikkede på...