Gå til hovedindhold
Medlemmer
Dansk Fjernvarme

Hirtshals: Der er opbakning til bestyrelsen

Efter et orienteringsmøde for andelshaverne er der fortsat opbakning til bestyrelsen i Hirtshals Fjernvarme.

19. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Hirtshals Fjernvarme afholdt tirsdag aften et orienteringsmøde for sine andelshavere på Nordsøen Oceanarium. Her blev de omkring 45 fremmødte andelshavere orienteret om den aktuelle situation i selskabet, der er gået i rekonstruktion.

  På mødet gav bestyrelsesformand Børge Vinther-Jensen ifølge en pressemeddelelse fra selskabet en bred orientering om de forhold, der har gjort, at selskabet er trådt i rekonstruktion.

  Formanden fastslår, at Hirtshals Fjernvarme grundlæggende har en sund økonomi og leverer en stabil og billig varme til forbrugerne, men at uenighed med Forsyningstilsynet om håndtering af et tab på el-kontrakter tilbage i 2021/2022 volder problemer.

  Efterfølgende gav rekonstruktøren advokat Gert Nissen fra advokatfirmaet DLA Pipers sit bud på, hvilke løsningsmuligheder, der arbejdes på, for at bringe Hirtshals Fjernvarme ud af den aktuelle situation.

  ”Gert Nissen arbejder konstruktivt sammen med Forsyningstilsynet og andre aktører om at lande en løsning hurtigst muligt, ” skriver Hirtshals Fjernvarme i sin meddelelse på hjemmesiden, hvor der også nævnes, at der på mødet lød enkelte kritiske røster.

  ”Men generelt var der en bred opbakning fra andelshaverne – med tidligere borgmester Knud Størup i spidsen - til den siddende bestyrelse, og et stort ønske om at arbejde på en løsning, der fortsat sikrer Hirtshals Fjernvarme som et selvstændigt værk, ” står der i pressemeddelelsen.

  Når der foreligger et løsningsforslag, forventes der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for Hirtshals Fjernvarmes forbrugere.

  Andre klikkede på...