Gå til hovedindhold
Medlemmer
Rammevilkår & Regulering

Hirtshals Fjernvarme er trådt i rekonstruktion

Forsyningen af varme fortsætter ufortrødent, men rekonstruktionen skal give arbejdsro til at finde en løsning, som sikrer en sund drift, oplyser fjernvarmeselskabet i en pressemeddelelse.

27. mar. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Hirtshals Fjernvarme har tidligere indgået et forlig omkring fejlslagen el-spekulation, som selskabet havde mulighed for at opfylde ved at anvende fortjenesten fra salg af el-CO2-kvoter til at betale de løbende afdrag på forliget.

    Men Forsyningstilsynet har ifølge en pressemeddelelse fra Hirtshals Fjernvarme meddelt, at de ikke kan acceptere den løsning. Derfor har bestyrelsen i Hirtshals Fjernvarme nu besluttet sig for at indgå i en rekonstruktion.

    - Formålet med rekonstruktionen er at få arbejdsro, så vi kan finde en løsning, som sikrer en sund drift i Hirtshals Fjernvarme og som samtidig skaber tryghed for forbrugerne om fremtidige varmeleveringer, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

    - Det er vi helt sikre på, at vi vil lykkes med.

    Hirtshals Fjernvarme skriver, at de igennem flere måneder har været i dialog med Forsyningstilsynet om en løsning, men at holdningen fra tilsynet betyder, at fjernvarmeselskabet ikke kan opfylde det forlig, der er indgået.

    Fjernvarmeselskabet pointerer i sin pressemeddelelse, at en ”rekonstruktion ikke er en konkurs, men en måde at sikre den fortsatte drift”.

    - Det betyder også, at forsyningen af varme fortsætter som hidtil, og at ledelsen og bestyrelsen sammen med rekonstruktøren driver Hirtshals Fjernvarme, skriver bestyrelsen i pressemeddelelsen.

    Andre klikkede på...