Gå til hovedindhold
Jura
Rammevilkår & Regulering
Dansk Fjernvarme

Kammeradvokaten: Kommuner har ingen forsyningspligt

Hvis et fjernvarmeselskab går konkurs, kan man ikke forvente, at en kommune har forsyningspligt. Det er budskabet fra Kammeradvokaten i en sammenfatning udarbejdet for Energistyrelsen.

26. sep. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
Paragraffer_Colourbox
  • Læs op

Indhold

    Energistyrelsen har bedt Kammeradvokaten om en vurdering af en række forhold i relation til kommunernes og statens forpligtelser til at sikre varmeforsyningssikkerheden i et tilfælde, hvor et varmeforsyningsselskab er taget under konkurs eller på anden vis har økonomiske vanskeligheder.

    Sammenfatningen af Kammeradvokatens vurdering er nu tilgængelig hos Energistyrelsen – klik her – og det fremgår, at kommunerne ikke har nogen forsyningspligt og derfor heller ikke er forpligtet til at agere i tilfælde af, at et fjernvarmeselskab går konkurs.

    Energistyrelsen forklarer, at man fra styrelsens side har valgt at offentliggøre sammenfatningen, så  ”konklusionerne kan nå ud til de potentielle berørte parter, herunder fjernvarmeselskaber og kommuner”.

    Styrelsen oplyser overfor Dansk Fjernvarme, at fjernvarmeselskaber, der har spørgsmål til  sammenfatningen, er velkomne til at kontakte styrelsen.

    Dansk Fjernvarme har valgt at dele sin viden om den sammenfatning fra Kammeradvokaten, som Energistyrelsen nu deler, fordi vi mener, at det er både nyttig og vigtig viden for vores medlemmer – og også for de kommuner, hvor der er fjernvarme.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...