Gå til hovedindhold
Medlemmer
Jura
Ledelse & Bestyrelse

Klart flertal for fusion i Aabybro

Efter flere tilløb er det nu lykkedes for Aabybro Fjernvarme at få et flertal på en ekstraordinær generalforsamling til at fusionere med Jetsmark Energiværk.

14. mar. 2024
 • Læs op

Indhold

  Aabybro Fjernvarme og Jetsmark Energiværk har i nogen tid undersøgt muligheden for at fusionere selskaberne for at effektivisere og udnytte eksisterende produktionsanlæg optimalt og fremtidssikre fjernvarmeforsyningen til fordel for alle forbrugerne.

  Derfor var glæden til at føle, da andelshaverne ved Aabybro Fjernvarme den 13. marts 2024 på en ekstraordinær generalforsamling, stemte JA til fusionen med Jetsmark Energiværk.

  Aabybro Fjernvarme skriver i en pressemeddelelse, at der var ca. 350 personer til stede til den ekstraordinære generalforsamling i DGI Huset Aabybro. I alt havde de medbragt 546 stemmer.  Efter grundig optælling var resultatet klart: 424 ja mod 99 nej.

  - Det er med stor glæde, vi kan se, at vores intense arbejde med fusionen nu bærer frugt. Fusionen er en fordel for os alle - både for dem, der modtager varme fra Aabybro Fjernvarme, og dem som får varme fra Jetsmark Energiværk, siger Bjarne Dahl, bestyrelsesformand hos Aabybro Fjernvarme.

  - Fusionen betyder, at man i Jetsmark kan se frem til en lavere varmepris om 5 år, og forbrugerne hos Aabybro Fjernvarme kan glæde sig over en solid økonomi, der sikrer den lave fjernvarmepris, som vi nyder godt af, uddyber formanden.

  To gange JA sikrer fusion

  Ifølge vedtægterne skulle forslaget om fusion vedtages på både en ordinær- og en ekstraordinær generalforsamling. Spørgsmålet om fusionen har været ivrigt debatteret blandt selskabets ca. 3.000 andelshavere, hvilket også ses ved den store deltagelse i både den ordinære og ekstraordinære generalforsamling.

  - Vi er overvældede over den store interesse, som fusionen har vækket. I forbindelse med processen er der blevet stillet nogle gode og fornuftige spørgsmål samt fremsat forslag, som vi vil tage med os i vores fremtidige arbejde, fortæller formand Bjarne Dahl.

  Det overbevisende ja fra generalforsamlingen i Aabybro Fjernvarme betyder, at fusionen mellem Aabybro Fjernvarme og Jetsmark Energiværk træder i kraft fra den 1. januar 2025. Fremadrettet bliver det så under navnet Aabybro-Jetsmark Fjernvarme.

  Andre klikkede på...