Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Lokale løsninger skal sikre fremtidens varme uden for byerne

Nystiftede Sønderborg Lokalvarme AS skal sikre varmeløsninger, hvor fjernvarmen ikke kan nå ud på Als og Sundeved.

05. feb. 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

     

    Sønderborg Varme har sammen med Sønderborg Kommune og ProjectZero dannet et selskab – Sønderborg Lokalvarme A/S – der som sin første opgave får at undersøge muligheden for hjælpe mindre lokalsamfund på vej med en kollektiv varmeløsning.

    I en pressemeddelelse skriver Sønderborg Varme, at lokalvarmeselskabet skal stå for det praktiske i forhold til forundersøgelse og projektforslag. Etablering, drift og administration af anlæggene vil ske under Sønderborg Varme A/S. 

    - Hos Sønderborg Varme er vi glade for sammen med Sønderborg Kommune og ProjectZero at etablere Sønderborg Lokalvarme A/S. Det gør, at vi nu kan trække i arbejdstøjet, og vi håber naturligvis, at lokalsamfundene vil gøre det samme, udtaler direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme.

    - Det er vigtigt for den videre proces, at der er lokale ildsjæle og opbakning i de enkelte lokalsamfund, så det kan afklares, om der er grundlag for etablering af fælles varmeløsninger til en pris, som er konkurrencedygtig i forhold til individuelle løsninger som fx varmepumpe, siger Erik Wolff videre.  

    Der er foreløbig identificeret 11 områder i Sønderborg Kommune, hvor det ikke er muligt at etablere fjernvarme, men hvor man håber på, at der kan etableres kollektive varmeløsninger.

    Borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune er udpeget som formand for Sønderborg Lokalvarme, og han ser frem til, at kommunens borgere kan få så billig varme som muligt.

    - I Sønderborg Kommune er vi optaget af, at så mange af kommunens borgere som muligt kan få så billig varme som muligt. Derfor er kommunen med i lokalvarmeselskabet for at understøtte arbejdet, så de nævnte områder uden for fjernvarmeområderne får hjælp til at undersøge mulighederne. Det håber vi lykkes mange steder, for fælles fjernvarmeløsninger vil sikre en hurtig konvertering af mange borgere til grønne løsninger og dermed bidrage positivt til målsætningen for ProjectZero, fortæller formanden.

    I den kommende tid vil Sønderborg Lokalvarme A/S sammen med ProjectZero kontakte relevante parter i lokalsamfundene for at aftale de næste skridt i forhold til mulige lokalvarmeløsninger.

    Andre klikkede på...