Gå til hovedindhold
Elmarked & Eltariffer
Energipriser

Nu er der billigere strøm i stikkontakterne

Netselskaberne har fra den 1. april sænket tarifferne på strøm. Særligt mellem 17 og 21 vil det kunne mærkes.

03. apr. 2024
 • Læs op

Indhold

  Forårets komme falder i år sammen med, at de danske husholdninger har udsigt til mindre elregninger. Med virkning fra den 1. april ændrer netselskaberne priserne for at transportere strømmen - de såkaldte nettariffer.

  Det betyder fx, at 800.000 private elforbrugere i Jylland, der har netselskabet N1 som elleverandør, får en lavere pris i spidsbelastningsperioden fra 17-21. Konkret falder nettariffenfra 99 øre pr. kilowatt-time til 43 øre pr. kilowatt-time, skriver Ritzau.

  I perioderne fra klokken 6-17 og fra 21-24 falder den fra 33 til 11 øre, mens den er uændret om natten.

  Årsagen er, at presset på elnettet aftager om sommeren, hvor der for eksempel ikke bruges nær så meget strøm til de varmepumper, der opvarmer husene.

  Alligevel er der fortsat brug for at få rykket så meget af forbruget væk fra spidsbelastningsperioden, forklarer Daniel Skovsbo Erichsen, der er kunde- og udviklingsdirektør i N1.

  - Hvis alle bare bruger løs af strømmen om eftermiddagen og aftenen, kræver det en dyr og tidskrævende opgradering af elnettet. Ved at sprede elforbruget ud på hele døgnet, får vi mere for de penge, vi allerede investerer i at udbygge elnettet til et elektrificeret samfund, siger han til Ritzau.

  Ifølge Daniel Skovsbo Erichsen kan man hos N1 registrere, at elkunderne har taget de øgede takster i spidsbelastningsperioden til efterretning.

  - Vi kan se, at en del af forbruget er flyttet til om natten. Selvfølgelig laver folk stadig mad mellem 17 og 21, men mange har for eksempel fundet ud af, at der er penge at spare ved at lade elbilen op om natten, siger han.

  N1 er ikke det eneste netselskab, der sænker tarifferne. Hos Radius, der leverer strøm til det meste af Københavnsområdet og Nordsjælland, falder tariffen i spidsbelastningsperioden fra 109 øre til 47 øre, altså en rabat på 62 øre pr. kilowatt-time.

  Andre klikkede på...