Gå til hovedindhold
Medlemmer
Cybersikkerhed & Beredskab

Ny beredskabslov kræver nye forsikringer

Dansk Fjernvarme forhandler om en brancheaftale for sine medlemmer, der skal sikre lavere priser og forbedrede forhold, når den nye beredskabslovgivning for fjernvarme træder i kraft fra årsskiftet.

14. aug. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Når den nye beredskabslov træder i kraft fra 1. januar 2025, stiller det nye krav til fjernvarme- og fjernkølingsselskaberne. Det er særligt krav om styrket indsats inden for cybersikkerhed og værn mod sabotage samt ikke mindst et styrket bestyrelsesansvar.

    Forsikringsmæssigt er fjernvarmeselskaber allerede dækket med bestyrelsesansvarsforsikring, cyberforsikring og forsikring af produktionsanlæg m.v. Disse forsikringer er dog ikke længere tilstrækkelige, når den nye lov træder i kraft, og de to EU direktiver for NIS2 og CER kommer til at gælde for større fjernvarmeselskaber. 

    Der er behov for at få nye styrkede forsikringer, og det vil Dansk Fjernvarme gerne hjælpe medlemmerne med ved at forhandle en brancheaftale med lavere priser og forbedrede forhold.

    - Vi forhandler med en forsikringsmægler og et forsikringsagentur om at få en brancheaftale med attraktive priser og sikre forhold for alle medlemmer af Dansk Fjernvarme, oplyser Projekt- og udviklingschef, Susanne Fløjgaard og tilføjer:

    - Det kan hurtigt blive alt for dyrt, hvis hvert selskab kun forhandler forsikringer til sig selv. Vi vil med en brancheaftale sørge for at der er både en god pris og gode vilkår, siger hun og forklarer.

    Fjernvarmeselskaber er med bestyrelsesansvar i en situation, hvor kravene øges betydeligt. Det skal bestyrelsesmedlemmerne ikke blive nervøse ved, men sørge for at få fornyet forsikringerne. Det samme gælder de skærpede krav omkring cybersikkerhed og risikoen for skader på materiel f.eks. ved voldsomt vejr m.v.

    - Vi opfordrer medlemmerne til at vente på denne brancheaftale så vi bliver flest mulige bag aftalen og bag de forhandlede priser, siger hun.

    Andre klikkede på...