Gå til hovedindhold
Klima- & Miljøforhold

Ny forening af unge vil være med til at præge erhvervslivet

I den forgange uge lød startskuddet til en ny, grøn forening. Navnet er "Gaia – unge for et grønt erhvervsliv". Foreningen har klimaet øverst på dagsordenen – og en tro på, at meget handlig sker i virksomhederne og ikke på Christiansborg.

04. jun. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Tre af folkene bag "Gaia - unge for et grønt erhvervsliv” er Rasmus Emborg, Cecilia Zade Iseni og Nadia Gullestrup. Foto: Gaia.

  • Læs op

Indhold

    Med taler fra blandt andre den nyudklækkede formand for Concito, Tommy Ahlers, blev den nye forening ”Gaia – unge for et grønt erhvervsliv” - tirsdag i forrige uge fejret til en lanceringsreception i Concitos sekretariat på Læderstræde i København.

    Cecilia Zade Iseni, tidligere ungdomsdelegat i FN, Nadia Gullestrup der er tidligere forperson for Ungeklimarådet og Rasmus Emborg, tidligere præsident i Ungdommens Nordiske Råd er nogle af hovederne bag foreningen.

    - Gennem de ting vi tidligere har beskæftiget os med oplevede vi at erhvervslivet er enormt interesseret i at få kontakt med den næste generation, især når det kommer til at sætte grønne dagsordenerm forklarer Nadia Gullestrup i sin fortælling om hvordan Gaia kom til.

    - Vi så simpelthen et hul i markedet.

    Foreningen, der endnu er under udvikling, drømmer om at give unge en stærk, grøn stemme. Det er planen at det både skal ske gennem et spor der fokuserer på uddannelse og opkvalificering, så flere vælger at bruge deres uddannelser til noget, der har betydning for den grønne omstilling, og ved at have lokalforeninger, der kan samarbejde med lokale erhvervsdrivende. 

    Erhvervslivet går den grønne ungdom i møde

    Repræsentanter fra elsektoren stillede op til Q&A fra den nye forenings medlemmer. Blandt dem var Kristian Jensen, CEO i Green Power Denmark og Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel.

    Fælles for dem var budskabet om at erhvervslivet og virksomhederne ofte har mere drivkraft til at skabe grøn forandring end politikerne har. Virksomhederne leverer reel handling og udvikling, der går det grønne ærinde. De er ofte mere progressive end de politikere, der har magten.

    Målet for foreningen bør ifølge Tommy Ahlers ikke være minus vækst, som nogle grønne organisationer ellers slår sig op på.

    - I bør være mod respektløs vækst, og vækst for vækstens skyld. I skal hjælpe virksomhederne med at forstå at langtidsrelevans er vigtigere end hurtig profit, rundede Ahlers dagen af med at fortælle.

    Ønsker man at være medlem af foreningen kan dette gøres for 75kr – enten som alment medlem under 30 år eller støttemedlem, hvis man er over 30 år.

    Foreningen  kan følges på LinkedIn og Instagram.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...