Gå til hovedindhold
Konverteringer
Medlemmer

Odsherred suspenderer anlægsarbejde på fjernvarmeprojekter

Odsherred Forsyning A/S har besluttet at suspendere alle anlægsinvesteringer i datterselskabet Odsherred Varme A/S, så konverteringen af cirka 2.500 ejendomme nu sættes på pause.

09. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Det igangværende anlægsarbejde i Vallekilde og Hørve samt de udestående projekter i Fårevejle og Asnæs bliver nu suspenderet af Odsherred Forsyning A/S. Samtidig stopper arbejdet med at tilslutte nye kunder i det nordlige Odsherred.

    - Det er dybt beklageligt, men det er en nødvendig beslutning i den nuværende situation, forklarer Mathias Hansen, bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S, i en pressemeddelelse fra det nordvestsjællandske forsyningsselskab.

    Beslutningen er en følge af en uvildig gennemgang af økonomien i fjernvarmeudrulningen i forbindelse med fyringen af den tidligere økonomidirektør.

    Anlægsomkostningerne blev ved projektets start estimeret til 950 mio. kroner. I november 2023 var anlægsomkostningerne steget med 300-400 mio. kroner, og senest er anlægsomkostningerne nu opjusteret med yderligere 200 mio. kroner til samlet 1,6 mia. kroner.

    Odsherred Forsyning skriver i sin pressemeddelelse, at man siden har afsøgt mulighederne for at realisere fjernvarmeprojekterne inden for en økonomisk ramme, der sikrer acceptable priser for forbrugerne.

    Og det er de foreløbige indsigter fra dét arbejde, som nu har fået forsyningen til at træffe beslutningen om at sætte såvel anlægsarbejdet på pause som at indstille arbejdet med kundeaftaler.

    – Vores foreløbige undersøgelser af økonomien i Odsherred Varme A/S har desværre vist, at vi ikke på forsvarlig vis kan fortsætte arbejdet med at udbygge fjernvarmenettet som planlagt. Derfor har vi bedt de forskellige entreprenører om at sætte arbejdet på pause med øjeblikkelig virkning. Dét betyder, at mange husstande i Hørve, Vallekilde, Asnæs og Fårevejle ikke foreløbig vil blive koblet på fjernvarmenettet, siger Mathias Hansen.

    Entreprenørerne på de forskellige igangværende projekter vil hen over de kommende uger reetablere de områder, hvor det kræves. Herefter vil arbejdet ligge stille, indtil der foreligger en afklaring af de fremtidige økonomiske rammer for fjernvarmeprojekterne.

    De berørte kunder er blevet orienteret direkte af Odsherred Forsyning.

    Andre klikkede på...