Gå til hovedindhold
Klima- & Miljøforhold

Silkeborg Forsyning har mindsket CO2-aftrykket med 26,7 pct.

Det seneste klimaregnskab for Silkeborg Forsyning viser, at man har reduceret CO2-udledninger fra fjernvarmen med 26,7 procent siden 2018. Med et kommende varmepumpeanlæg og biomasseanlæg forventer man at reducere udledninger yderligere i fremtiden.

01. jul. 2024
Tekst af Niklas Lindstrøm Jørgensen, nlj@danskfjernvarme.dk

Siden 2018 er det lykkedes for Silkeborg Forsyning at sænke CO2-udledningerne med 26,7 procent. I fremtiden forventer man at kunne sænke udledninger yderligere. Foto: Silkeborg Forsyning.

  • Læs op

Indhold

    Silkeborg Forsyning har en helt klar plan: I 2030 skal CO2-udledningen fra fjernvarmeproduktionen være stort set forsvundet.

    Den plan har man siden 2016 været i fuld gang med at realisere – og nu viser forsyningens seneste klimaregnskab, at det går den helt rigtige vej. 

    Siden Silkeborg Forsynings første officielle klimaregnskab i 2018 er man nemlig lykkedes med at sænke CO2-udledningen med hele 26,7 procent. Det er blandt andet to store elkedler, som har været med til at bringe udledningerne ned, skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

    Samtidig er man til næste år klar til at tage et stort luft-til-vand-varmepumpeanlæg i brug sammen med et større biomasseanlæg.

    - Mere klimavenlig fjernvarmeproduktion er et nøgleelement i vores strategi, og derfor har vi investeret i nye produktionsanlæg, forklarer Jens Bastrup, direktør i Silkeborg Forsyning, og fortsætter:

    - Vi skal væk fra naturgas og oliekedler og over mod mere klimavenlige løsninger som elkedler, biomasseanlæg og varmepumper.

    Fuld fokus på bæredygtig fjernvarme

    Alt i alt står fjernvarmeproduktionen i dag for næsten 95 procent af Silkeborg Forsynings samlede udledning af drivhusgasser. Det er derfor helt afgørende, at netop fjernvarmen kommer fra mere bæredygtige energikilder.

    Og det er også præcis det, der er strategien fra Silkeborg Forsynings side, forklarer Jens Bastrup:

    - I Silkeborg Forsyning vil vi gøre mere for at hjælpe vores kunder med at skabe en mere bæredygtig fremtid. Bæredygtig forsyning er vores kerneopgave, og derfor har vi fuldt fokus på vores fjernvarmeproduktion, så vi hurtigst muligt kan minimere CO2-udledningen derfra, siger han.

    Investeringer for en milliard

    Mellem 2016 og 2025 vil Silkeborg Forsyning have investeret næsten en milliard kroner i bæredygtige produktionsanlæg.

    De nye anlæg tæller en solpark på cirka 80.000 MWh, et røggasanlæg, store elkedler, varmepumper og et biomasseanlæg.

    Alt i alt forventer man at have reduceret CO2-udledningerne med hele 83 procent i perioden.

    Andre klikkede på...