Gå til hovedindhold
Medlemmer
Dansk Fjernvarme
Ledelse & Bestyrelse

Sønderborg og Broager: Bred opbakning til sammenlægning

Forbrugerne får billigere fjernvarme, ligesom der vil være bedre muligheder for at skabe et grønt fjernvarmenet, hvis Broager Fjernvarme og Sønderborg Varme slår sig sammen.

26. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Sønderborg Fjernvarme har tidligere arbejdet med sammenlægninger, og nu er de ved at være klar til den næste sammenlægning - nu med Broager Fjernvarme. Foto: Sønderborg Fjernvarme.

  • Læs op

Indhold

    Nu kan der for alvor arbejdes videre i sammenlægningssporet hos såvel Broager Fjernvarmeselskab og Sønderborg Fjernvarme. Bestyrelserne i de respektive selskaber har netop fået solid opbakning til at fortsætte drøftelserne om en sammenlægning, fremgår det af en fælles pressemeddelelse.

    Arbejdet har allerede været i gang i noget tid. Siden november har Broager Fjernvarmeselskab og Sønderborg Fjernvarme regnet på, om en sammenlægning vil komme forbrugerne i begge selskaber til gavn økonomisk.

    Regnestykket og de øvrige konklusioner blev i denne uge præsenteret på selskabernes generalforsamlinger, og resultatet var en massiv opbakning til bestyrelsernes forslag om at fortsætte undersøgelserne.

    - 10 procent af vores andelshavere mødte personligt op for at høre resultatet af de fælles undersøgelser, og de gav bestyrelsen en solid opbakning til at fortsætte arbejdet. Det giver os et rigtig godt udgangspunkt for det videre arbejde, siger Peer Monger, som er formand i Broager Fjernvarmeselskab.

    Ud over en umiddelbar gevinst til forbrugerne vil en sammenlægning af selskaberne også give bedre muligheder for at sammenkoble og udbygge fjernvarmenettene i fremtiden – herunder også at integrere overskudsvarme i fjernvarmesystemet.

    Det skal være med til at sikre, at forbrugerne også i fremtiden kan få grøn og stabil varme til en attraktiv pris, slår man fast i pressemeddelelsen.

    - Sønderborg Fjernvarme har tidligere gennemført sammenlægninger med henholdsvis Gråsten Fjernvarme og Augustenborg Fjernvarme. Det har givet os langt bedre muligheder for at løse de store opgaver, vi står overfor, og derfor er det oplagt at undersøge muligheden for en sammenlægning med Broager Fjernvarme også, siger Claus Plum, formand for Sønderborg Fjernvarme, som også er begejstret for den store opbakning på selskabets generalforsamling.

    Det næste skridt er nu at få eksterne eksperter til at kontrollere de udførte beregninger og udarbejde en skitse til en egentlig sammenlægningsaftale, som kan komme til afstemning på ekstraordinære generalforsamlinger i de to selskaber i efteråret.

    Andre klikkede på...