Gå til hovedindhold
Afgifter & Tilskud
Varmekilder

Varmepumpepuljen genåbner mandag

Fra mandag den 27. maj er der igen åbnet for søgning i varmepumpepuljen. Der er mulighed for tilskud på op til 27.000 kroner, oplyser Energistyrelsen.

24. maj 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
foto af mønter fra en pung
  • Læs op

Indhold

    Varmepumpepuljen kan igen søges for tilskud til installation af individuelle varmepumper for at fremme den grønne omstilling og gavne forsyningssikkerheden. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

    Det er ikke kun boligejere, men også andelsboligforeninger, ejerforeninger i etageejendom, virksomheder, foreninger og selvejende institutioner, der kan søge penge fra puljen. Det maksimale beløb er ifølge Energistyrelsen på 27.000 kroner.

    - Varmepumpepuljen er en oplagt mulighed, hvis man går med overvejelser om at udskifte sin primære varmekilde med et grønnere alternativ, der tilmed er billigere i drift på den lange bane. Derfor skal der også lyde en stor opfordring til husejerne herfra, om at søge de mange puljemidler, der om lidt bliver frigivet, udtaler Lone Brose, som er chef for Energistyrelsens puljeadministration.

    Energistyrelsen gør opmærksom på, at varmepuljen henvender sig de danskere, som ikke kan få fjernvarme i sit område. Som noget nyt kan boligejere, der bor i områder med potentiel udlagt fjernvarme, nu også få tilskud.

    Før du ansøger, bør du først og fremmest undersøge, om du er berettiget til at modtage tilskud, lyder det fra Energistyrelsen, der henviser til www.SparEnergi/varmepumpepuljen for mere information om kravene til at modtage tilskud, hvordan ansøgningsprocessen fungerer og hvilken dokumentation, der skal bruges i ansøgningsprocessen.

    Der bliver åbnet for ansøgninger om tilskud til en varmepumpe den 27. maj klokken 10. Ansøgere kan stille sig i kø på ansøgningsportalen en time før puljeåbningen. Gør man det, kommer man ind i et digitalt venteværelse. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når puljen åbner for ansøgninger.

    Andre klikkede på...