Gå til hovedindhold
Medlemmer
Energipriser
Administration & Økonomi

Vestforbrænding hæver fjernvarmeprisen

Fra den 1. september hæver Vestforbrænding sin varmepris med omkring 19 procent, men er fortsat blandt landets billigste fjernvarmeselskaber for varmekunderne.

23. maj 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Vestforbrænding har – på lige fod med alle øvrige fjernvarmeselskaber – en opgave med at balancere omkostninger til varmeproduktion og distribution med de indtægter, selskabet kan opkræve hos sine kunder.

  Og netop omkostningssiden er øget over de senere år for Vestforbrænding, der derfor nu melder ud med en prisstigning på omkring 19 procent fra den 1. september i år.

  I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at de senere års generelle rente- og prisstigninger har medført stigende omkostninger, og da man samtidig må konstatere, at indtægter fra elproduktionen er faldet, som følge af lavere elpriser, er prisstigningen uundgåelig.

  - Vestforbrænding er efter prisstigningen fortsat et af landets billigste fjernvarmeselskaber. Vores prisstigning afspejler kun, at vores omkostninger er steget, og at vi ikke før nu har reguleret for dette, siger områdechef for Vestforbrændings fjernvarme, Per Wulff.

  Fjernvarmeprisen svarer til en årlig meromkostning på ca. 2.300,- kr. for et standardhus på 130 kvm med et forbrug på 18,1 MWh. Efter prisstigningen er den samlede årlige omkostning til opvarmning af et standardhus ca. 14.125,- kr.

  Tilslutningsprisen i Vestforbrændings kampagneperioder på 15.000,- kr. er uændret og bliver indeksreguleret 1. januar hvert år.  

  Andre klikkede på...