Gå til hovedindhold

Energi på Toppen: Nu svinger prisen på energi, og hvad så?

Prisudsving på de forskellige energikilder er efterhånden blevet hverdag i forsynings- og energibranchen. Energi På Toppen sætter fokus på, hvordan vi bedst håndterer den nye virkelighed.

15. jan. 2025
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Siden energikrisen ramte med fuld styrke i 2022 har selskaber i forsynings- og energibranchen været tvunget til at håndtere energipriser, der svinger som et pendul – nogle gange kraftigt; andre nærmest umærkeligt.

    Uanset hvad er det en ny hverdag, som eksempelvis fjernvarmeselskaber, industrien og resten af Danmark skal finde en vej til at håndtere bedst muligt. Men er de svingende energipriser en udfordring, vi skal bekæmpe, eller en ressource, vi kan udnytte?

    Det er nogle af de aktuelle og centrale spørgsmål, som Energi På Toppen sætter under lup til årets første udgave af Energi på Toppen hos Dansk Fjernvarme. Det sker den 22. januar på Dansk Arkitektur Center i København.

    - Jeg tror vi vil opleve, at professor på AAU, Henrik Lund, og økonom i Nationalbanken, Victoria Branner, ser lidt forskelligt på, hvad de svingende energipriser betyder for vores samfund. Eller i alle tilfælde har to forskellige udgangspunkter at se konsekvenserne ud fra. Måske er det netop det vi har brug for; at kunne se vores udfordringer fra forskellige perspektiver og det er netop det vi forsøger at give deltagerne ved det kommende Energi på Toppen , fortæller kommunikationskonsulent Katrine Fugl, der programsætter formiddagen

    Under hovedtemaet: Skal vi vænne os til svingende energipriser ligger en lang række diskussioner og spørgsmål som strækker sig fra de største energileverandører og -producenter helt ned til forbrugerniveau.

    Derfor er der inviteret oplægsholdere fra begge ender af spektret. Kristian Rune Poulsen, der er chefkonsulent i elsektoren hos Green Power Denmark, vil berette om elprisernes lidt svingende liv, mens Tue Pattursson, der er chef for partnere, presse og fageksperter i Videnscenteret Bolius, tager boligejernes parti.

    Ordfører-debutant på scenen

    Vanen tro rundes dagen af med en politisk debat om de netop fremlagte emner. Dina Raabjerg fra Det Konservative Folkeparti debuterer denne gang på Energi på Toppen, efter hun i marts 2024 overtog ordførerposten fra Mona Juul, der blev politisk leder.

    Også klima-, energi og forsyningsordfører fra Moderaterne, Henrik Frandsen, deltager i debatten, der har fået titlen Hvad kan der politisk gøres for at stabilisere energimarkedet – hvis noget overhovedet?

    Energi på toppen er Dansk Fjernvarmes tilbagevendende gå-på-arbejde møde, hvor vi samler energisektoren til viden og netværk. Tilmelding er gratis, men dog nødvendig.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...