Gå til hovedindhold
Medlemmer
Klima- & Miljøforhold

Forsyning Helsingør når sit delmål om 1000 nye tilslutninger inden 2026

Udrulningen af fjernvarmen går godt fremad for Forsyning Helsingør, som forventer at nå deres første delmål inden udgangen af 2025.

10. feb. 2025
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk

Det er i dette område med etageboliger i Espergærde Centrum, hvor de første kunder nu begynder at blive koble på fjernvarmenettet.

Indhold

    Selvom kalenderåret netop kun lige fortæller, at vi er gået ind i 2025, så kan Forsyning Helsingør allerede melde ud, at forsyningsselskabet når deres delmål.

    - Udrulningen af fjernvarme i kommunen skrider godt fremad, og vi ser ud til at kunne nå vores første delmål på 1000 nye tilslutninger inden udgangen af 2025, fortæller bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram.

    Forsyning Helsingørs delmål om at nå 1000 nye fjernvarmetilslutninger strækker sig over perioden fra 2022 og til og med udgangen af 2025 i hele kommunen. Ved 2024 årsskiftet var der registreret i alt 755 nye tilslutninger i perioden, men flere boliger kan godt være koblet på den samme tilslutning. Det gælder for eksempel ejer- eller boligforeninger med egen varmecentral.

    Dette scenarie gør sig gældende for eksempelvis ejerforeningen i Espergærde, der kun registreres med tre tilslutninger, men som har 174 husstande. Derfor er antallet af nye husstande med fjernvarme også højere. Omregnet til standardhuse, med et årligt fjernvarmeforbrug på 18,1 MWh, svarer de 755 tilslutninger også til cirka 1.250 standardhuse.

    Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand ser forventningsfuld frem til, at aftalen mellem ejerforeningen E/F Mørdrupparken i Espergærde og forsyningsselskabet nu bliver en realitet.

    - Derfor er vi er nu klar til at kunne levere fjernvarme til nogle af de største etageejendomme i byen. Jeg er glad for, at det lykkedes at få en aftale i hus med ejerforeningen E/F Mørdrupparken i Espergærde, uddyber bestyrelsesformanden.   

    Det er Jens Bertrams forhåbning, at aftalen mellem E/F Mørdrupparken og Forsyning Helsingør kan være med  til at inspirere andre ejerforeninger, boligselskaber og institutioner i området til også at få tilsluttet fjernvarme i takt med, at rørene kommer i jorden.

    - Klimaet har brug for, at flere bygningsejere dropper opvarmning med fossile brændsler og i stedet konverterer over til for eksempel fjernvarmen, påpeger bestyrelsesformanden.

    I perioden fra 2022 har tilslutningen til fjernvarme i Helsingør Kommune betydet en reduktion i CO2-udledningen på 3.250 ton – svarende til klimaaftrykket fra cirka 6.000 personlige flyrejser fra København til Paris.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...