Unitordningen kommer i fokus på månedsmøde
Månedsnyt fra Dansk Fjernvarme vil tirsdag den 27. maj have fokus på Unitordningen efter afgørelse i Energiklagenævnet. Der bliver også plads til at tale om standardhus.

Tirsdag den 27. maj er det atter tid til Månedsnyt fra Dansk Fjernvarme – det månedlige tilbud om at komme i dybden med aktuelle fjernvarmefaglige emner. Og denne gang er der et særligt fokus på den afgørelse, som Energiklagenævnet er nået frem til omkring Unitordningen.
I slutningen af april ophævede Energiklagenævnet den tidligere afgørelse fra Forsyningstilsynet – en afgørelse der udsprang af en forbrugerklage mod Halsnæs Varme. Energiklagenævnets tilbagevisning af sagen har ført til, at Forsyningstilsynet nu endeligt lukker sagen.
Og den beslutning får afgørende betydning for de fjernvarmeselskaber, arbejder med unitordninger.
- Det er en meget positiv udmelding fra Forsyningstilsynet, fordi det sikrer, at fjernvarmeselskaberne forsat kan tilbyde fjernvarmeunits på abonnement med mindst mulige administrative byrder, lyder det fra chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Søren Junge Bak.
På Månedsnyt fra Dansk Fjernvarme deltager Renée van Naerssen fra advokatfirmaet Horten, der har ført sagen for Halsnæs Varme igennem forløbet og i energiklagenævnet.
Standardhuset bliver også taget op
Udover Unitsagen bliver der også lejlighed til at høre mere om og blive klogere på den nye definition af standardhuset, der er offentliggjort for ganske nylig.
I flere årtier har begrebet “standardhus” ikke afspejlet det faktiske billede af boligernes størrelse og forbrug. Nu er det opdateret af Energistyrelsen til at matche danskernes boliger og varmeforbrug.
Det er kærkomment for fjernvarmeforbrugerne, der får syn for, at deres varmekilde er billigere end tidligere opgjort, mener Dansk Fjernvarme, der udkommer med den årlige varmeprisstatisk for fjernvarme i Danmark.
- Der er sket meget siden 1980’erne, hvor begrebet ”standardhus” blev defineret. Imens begrebet har været fastlåst i sin definition, har boligerne ændret sig til at være mere energi- og omkostningseffektive. Så når standardhuset har været brugt til at definere den faktiske omkostning for fjernvarme, har det i lang tid ikke været retvisende for forbrugerne, siger Bettina Aagaard Vester, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme.
Læs mere om Månedsnyt fra Dansk Fjernarme
https://danskfjernvarme.dk/viden-vaerktoejer/nyt-fra-varmefaglig-afdeling

Renée van Naerssen
Renée van Naerssen er advokat i Horten Advokatpartnerselskab med mange års erfaring fra Energistyrelsen og Forsyningstilsynet. Hun rådgiver energivirksomheder og -myndigheder om varmeforsyning, fjernkøling og affaldshåndtering.
Skriv kommentar