Gå til hovedindhold

Ny direktør i spidsen for fjernvarme

LÆS I DAG: Skodborg får tilsagn om 7,4 millioner kr. til fjernvarme. Fjernvarmeprisen forventes at komme langt ned i Farum. Fjernvarmekunderne skal sætte flere kroner af til varme. Rapport slår drøm om fælles varme i Sdr. Vissing ihjel. Fjernvarme, el, affald og vand: Det skal du betale i 2024.

02. jan. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Dagbladet Roskilde:
    Ny direktør i spidsen for fjernvarme

    Dagbladet Roskilde fortæller, at Thomas Hopp tiltræder som ny direktør for Høje Taastrup Fjernvarme den 1. februar 2024. Han kommer fra en stilling som distributionschef i Veks, og før det har han i en lang årrække arbejdet som chef og direktør i forsyningsselskabet Fors A/S.

    - Vi har i bestyrelsen haft et ønske om at finde en person, der kan fortsætte arbejdet i vores fjernvarmeselskab med at udvikle nye løsninger og udbrede fjernvarmen. Det er vigtigt for bestyrelsen, da vi ønsker, at selskabet fortsat skal spille en væsentlig rolle i omstillingen til grøn varmeforsyning. Vi er i bestyrelsen enige om, at Thomas Hopp kan videreudvikle selskabet til gavn for den grønne omstilling og alle vores kunder, siger bestyrelsesformand Nils Olen.

    Thomas Hopp er 56 år og jurist af uddannelse. Han afløser Astrid Birnbaum, der efter godt syv år som direktør har ønsket at gå på pension.

    *****

    JydskeVestkysten:
    Skodborg får tilsagn om 7,4 millioner kr. til fjernvarme

    Oprindelig fik Skodborg nej til at etablere fjernvarme, men Energistyrelsen har nu givet tilsagn om 7,4 millioner kroner i støtte til udrulning af fjernvarme. Det er dog fortsat op til borgerne, om fjernvarmeprojektet ender med at blive til noget, skriver JydskeVestkysten.

    - Det er tæt på at være den bedste julegave, man som skodborger kan få her og nu, siger en super glad Allan Andersen, der med i den lokale arbejdsgruppe, hvor de syv medlemmer har knoklet på for projektet. De har blandt andet stået bag et borgermøde og banket på alle døre i landsbyen for at høre, om husstanden var interesseret i at skifte til fjernvarme.

    - Tidligere har vi talt om fjernvarme ud fra estimater. Nu vil Vejen Varmeværk regne sig frem til de reelle tal. Tallene skal præsenteres på et borgermøde. Vi er helt afhængige af, at de borgere, der har tilkendegivet, at de er interesserede i fjernvarme, stempler ind.

    Om fjernvarmen bliver rullet ud, afhænger af, hvor mange bindende tilmeldinger, der kommer. Hidtil er der blevet arbejdet med, at 70 procent af husstandene skal sige ja tak, før projektet giver mening. Allan Andersen og resten af arbejdsgruppen har hele tiden været og er fortsat optimistiske.

    *****

    Furesø Avis:
    Fjernvarmeprisen forventes at komme langt ned i Farum

    Farum Fjernvarme er fra årsskiftet overtaget af Vestforbrænding, og det betyder ifølge bl.a. Furesø Avis en halvering af fjernvarmepriserne for kunderne i Farum. Hvis Farum Fjernvarme var fortsat som selvstændigt selskab efter årsskiftet, ville det have kostet cirka 26.000 kroner om året at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter.

    Efter fusionen vil kunderne i 2024 betale cirka 655 kroner per MWh, som svarer til 12.000 kroner om året for et standardhus. Det er meningen, at Farum-borgerne skal betale det samme som de øvrige kunder i Vestforbrænding, men der kan komme et midlertidigt tillæg, hvis der for eksempel er et underskud hos Farum Fjernvarme, der skal dækkes ind eller andre uventede udgifter.

    *****

    JydskeVestkysten:
    Fjernvarmekunderne skal sætte flere kroner af til varme

    Haderslev Fjernvarme har ifølge JydskeVestkysten en træls julegave til sine kunder: Prisen for varme stiger til årsskiftet med 3,5 procent, lyder meldingen således fra direktør Morten Hartmann, der dog gør opmærksom på, at varmeprisen så sent som i sommer blev sat ned.

    Den kommende prisstigning betyder for et standardhus på 130 kvadratmeter en stigning på cirka 38 kroner om måneden.

    Der er to årsager: Det er fortsat høje priser på naturgas henholdsvis træflis. Særligt prisen på træflis gør ondt i Haderslev, fordi 95 procent af varmeproduktionen er baseret på flis. Prisen på træflis har ganske vist stabiliseret sig, men ligger ifølge Morten Hartmann på et historisk højt niveau: 60 procent over niveauet før Ukraine-krigen.

    For naturgas gælder det, at priserne er faldet til nogenlunde det samme niveau som før krigen i Ukraine, men er stadig dobbelt så høj som i efteråret 2021.

    - Så det er ingen løsning i højere grad at fyre med naturgas?

    - Nej, det er stadigt langt dyrere, selv om det er faldet, siger Morten Hartmann.

    *****

    Horsens Folkeblad:
    Rapport slår drøm om fælles varme i Sdr. Vissing ihjel

    Rambøll har regnet på, hvad det vil koste at etablere fælles, grønne varmeløsninger i Sdr. Vissing. Ifølge Horsens Folkeblad er konklusionen nedslående: Sdr. Vissing har ingen mulighed for at etablere et fælles varmesystem for byen i form af enten termonet eller et mindre decentralt varmeværk til fjernvarme.

    Ifølge energieksperterne hænger samfundsøkonomien ikke sammen, når det kommer til termonet og fjernvarme. Det vil koste borgerne i Sdr. Vissing 36,9 mio. kr. at investere i termonet, mens prisen for at etablere fjernvarme i byen vil blive på 31,1 mio. kr. ifølge beregningerne i rapporten.

    Investeringerne vil imidlertid samfundsøkonomisk ikke kunne betale sig, og dermed kan borgerne i Sdr. Vissing ikke få kommunens godkendelse til et energiprojekt.

    Konklusionen i rapporten ærgrer Ole Dahl Kristensen, som sidder i varmegruppen i Sdr. Vissing sammen med Klaus Nielsen og Daniel Tchikai.

    - Det er jo ikke lige, hvad vi havde håbet på. Det er meget ærgerligt, men Rambøll har lavet en grundig rapport, og det har været godt at få nogle energieksperter til at se på løsninger for vores by. Vi havde en stor tro på, at det var muligt at lave en fælles varmeforsyning, men nu må vi kigge os om efter andre løsninger, siger Ole Dahl Kristensen.

    *****

    Helsingør Dagblad:
    Fjernvarme, el, affald og vand: Det skal du betale i 2024

    Fjernvarmekunderne hos Forsyning Helsingør skal gribe en anelse dybere i lommerne, når de i 2024 skal betale deres varmeregning.

    Ifølge Helsingør Dagblad vil regningen i 2024 for en gennemsnitlig kunde ligge på 15.249 kroner, hvilket er en stigning på 1.369 kroner sammenlignet med i år.

    - Ligesom andre selskaber i branchen oplever vi i øjeblikket en uheldig kombination af stigende priser på biomasse, stigende priser på entreprenørydelser, stigende renteudgifter samt faldende indtægter på salg af el. Det er derfor nødvendigt overfor både fjernvarmeselskabet og kunderne på lang sigt at hæve prisen på fjernvarme, lyder det i en udtalelse fra Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand Jens Bertram.

    Han slår dog fast, at der fortsat er tale om en “konkurrencedygtig fjernvarmepris - trods stigningen - både når vi sammenligner med de øvrige fjernvarmeselskaber i Nordsjælland og i forhold til varmepumper”.

    Andre klikkede på...