Gå til hovedindhold
Analyser & Udvikling
Varmepumper & Elkedler
Distribution & Lagring

Løft af brugsvandstemperatur med varmepumpe

F&U-rapport 2021-02: Projektet har undersøgt mulighederne og udbyttet af at sænke fremløbstemperaturen i dele af distributionsnettet, ved brug af mindre varmepumper. I samarbejde med Danmarks Tekniske Institut har Viborg Varme udbygget og testet en brugsvandsinstallation baseret på fjernvarme - kombineret med en varmepumpe.

10. jan. 2024
Tekst af Mikkel Lysgaard, mil@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Dette projekt giver et indspark til, hvordan fjernvarmeselskaber kan indrette deres distributionsnet ved at dele nettet og lave temperaturzoner og hvilke fordele, det bringer.

  Mange fjernvarmeselskaber får med nye produktionsenheder som varmepumper reduceret deres udgifter til brændselsindkøb og varmetab betydeligt. Temperaturniveauer i distributionsnettet har dog altid haft og er fortsat en mærkbar indflydelse, på driftsudgifterne for fjernvarmeselskaber.

  For Viborg Varmes tilfælde medvirker optimering af temperaturforhold i distributionsnettet til reduceret varmetab og bedre produktion, ved bl.a. at en øget COP-værdi for varmepumper giver et reduceret elforbrug og en bedre marginalpris i forhold til en elkedel.

   

  Hent rapporten: Løft af brugsvandstemperatur med varmepumpe

  Andre klikkede på...