Jesper Frost Rasmussen er ny præsident for verdens førende energibyer
Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen, er som borgmester i Esbjerg udpeget som præsident for World Energy Cities Partnership, der er en sammenslutning med 19 byer fra hele verden, der har energi som fællesnævner.
De kommende to år kan borgmester i Esbjerg – og formand for Dansk Fjernvarme – Jesper Frost Rasmussen smykke sig med en præsident-titel. Han er nemlig netop blevet indsat som præsident for sammenslutningen World Energy Cities Partnership (WECP).
Udpegningen skete på et møde i foreningen i Houston, Texas, hvor repræsentanter for 19 energibyer fra hele verden er samlet. Jesper Frost Rasmussen har ifølge en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune hidtil haft posten som vicepræsident, men tager nu et skridt op ad rangstigen.
- Jeg er glad og stolt over den tillidserklæring, som de andre medlemsbyer viser ved enstemmigt at pege på mig som præsident. For Esbjerg har medlemskabet fungeret som et unikt udstillingsvindue, hvor vores grønne omstilling i den grad har inspireret de andre byer, siger Jesper Frost Rasmussen.
Esbjerg blev optaget i foreningen i 2013 efter en nominering fra Stavanger, som også er Esbjergs venskabsby. Dengang blev Esbjergs kandidatur enstemmigt godkendt under den årlige generalforsamling i Dongying, Kina. Siden har Esbjerg været en yderst aktiv partner i sammenslutningen.
- Selvom Esbjerg størrelsesmæssigt ikke kan måle sig med nogle af de andre medlemsbyer, så er der blevet lyttet opmærksomt, når jeg har fortalt om, hvad vores virksomheder kan og hvor langt Danmark er klar til at gå i forhold til at nå konkrete klimamål, siger Jesper Frost Rasmussen.
Esbjerg har ved flere lejligheder budt velkommen til delegationer fra de andre medlemsbyer. Og det gør byen og kommunen igen til oktober, hvor det næste officielle arrangement i WECP skal foregå i Esbjerg. Og her bliver det altså Jesper Frost Rasmussen, der kan byde velkommen til delegationerne ledet af byernes borgmestre.
Også på Christiansborg vækker det politisk opmærksomhed, at Esbjerg i efteråret tiltrækker borgmestre fra en række af de største energibyer.
- Esbjerg har udviklet sig til en grøn energimetropol i Nordeuropa, ligesom esbjergenserne går forrest for en retfærdig grøn omstilling, når tusinder af oliejobs i de kommende år skal udskiftes med arbejdspladser inden for blandt andet vindindustrien og grønne brændstoffer. Jeg er sikker på, at mødet mellem verdens førende energibyer kan inspirere til endnu flere grønne løsninger på Vestkysten og ude i verden, lyder det således fra klimaminister Dan Jørgensen.
Det overordnede tema for årsmødet i 2022 bliver: Energiomstilling baseret på offentlige og private partnerskaber.
Skriv kommentar