Krav om indsendelse af Transfer Pricing dokumentation
Det er nu, der skal reageres for at undgå bøder på op til 250.000 kroner for hvert selskab.
Der er fra 2021 indført krav om, at skattepligtige danske selskaber, der er ejet eller kontrolleret af en kommune, skal indsende dokumentation for de transaktioner, der gennemføres mellem de skattepligtige og skattefrie enheder, der er i koncernen (Kommunen).
Den kommende frist for rettidig indsendelse er den 30. juni for oplysningsskema (selvangivelsen) og derefter d. 29. august for Transfer Pricing dokumentationen.
Der er dog en undtagelse, der gælder for de fleste kommunalt ejede selskaber
Undtagelsesbestemmelsen:
De fleste kommunalt ejet selskaber kan undlade at indsende materialet, hvis koncernen ikke overstiger følgende grænser:
- 250 medarbejdere
- 250 mio. kroner i omsætning.
- Balancesum på under 125 mio. kroner
I forhold til balancesummen vil det for de forsyningsselskaber gælde, at de vil være over den grænse.
Da kommunen er skattefri, skal den ikke selv skal udarbejde Transfer Pricing dokumentation. Det er den samlede koncern, der ikke må overskride grænsen, så selskabet skal indhente oplysninger fra de andre selskaber i kommunen og lave en samlet vurdering om koncernen kan fritages.
Hvornår skal dokumentationen indsendes?
Fristen for i indsendelse er 60 dage efter indsendelse af oplysningsskema (selvangivelsen) Fristen for selvangivelsen er den 30. juni, så det betyder, at fristen for Transfer Pricing dokumentationen er den 29. august 2022.
For at få udsættelse skal selskabet først anmode om udsættelse af selvangivelsesfristen. Når denne udsættelse bevilliget, får man ikke automatisk udsættelse for at indsende Transfer Pricing dokumentation.
Der skal således søges særskilt fristforlængelse for indgivelse af Transfer Pricing dokumentation via: kontrollerendetransaktioner@sktst.dk - hvor emnet på mailen skal være "Fristforlængelse” - og mailen skal indeholde selskabets CVR nr. og selskabets nye oplysningsfrist.
Selve dokumentationen
Dokumentationen deles op i to afsnit.
- Masterfile (fællesdokumentation) hvor koncernen beskrives. Hvilke selskaber indgår og hvor der er samhandel mellem de skattefrie og skattepligtige selskaber.
- Lokal file hvor der redegøres for den koncerninterne prissætning af de enkelte kontrollerede transaktioner.
For et varmeselskab kan der være følgende transaktioner, hvor det skal dokumenteres, at de er foretaget på markedsmæssige vilkår.
Køb af energi og ydelser fra de kommunale virksomheder (f.eks. garantiprovision , entreprenør- og administrationsydelser).
Salg af varme til kommunale selskaber, bygninger og institutioner. Her kan takstbladet hjælpe. Hvor der er lavet individuelle aftaler med støre varme aftagere skal det dokumenteres, at der er samme vilkår for kommunale og private virksomheder.
Skattestyrelsen opfordrer til, at omfanget af dokumentationen er præcist og enkelt, men det afhænger af kompleksiteten af koncernen.
Kravene til indholdet af Tranfer Pricing-dokumentationen fremgår af ”Bekendtgørelse nr. 468 af 19/4 2022”.
Har i yderligere spørgsmål eller kommentarer, er I velkommen til at kontakte konsulent Klaus Lunddal Brose (klb@danskfjernvarme.dk).
Skriv kommentar