Præstø Fjernvarme vil udvide
Byggeriet af en ny daginstitution giver håb om, at det lokale fjernvarmeselskab kan få endnu flere over på grøn fjernvarme.
I den sydøstlige del af Præstø kan boligejerne se frem til, at de snart får tilbud om at komme med på fjernvarmen fra Præstø Fjernvarme. Det skyldes, at Vordingborg Kommune netop har godkendt byggeriet af en ny daginstitution, fremgår det af Sjællandske, og at det åbner for en udvidelse, der også omfatter boligområdet ved institutionen.
Præstø Fjernvarme har endnu ikke et konkret projektforslag klar, men forventer i løbet af de næste par måneder at få det klar, så folk kan begynde at tilmelde sig. Fjernvarmeselskabet opfordrer dog til, at boligejerne i området kontakter varmeværket allerede nu, så man kan få et foreløbigt billede af, hvor stor interessen er.
- Har vi lav eller ingen tilsagn om tilslutning, så bliver udvidelsen ikke igangsat, siger formand Morten Kristensen til den lokale avis.
- Det er vigtigt for de nuværende gaskunder at forstå, at dette er den ene mulighed for at vælge fjernvarmeløsningen inden 2030, hvor de bliver tvunget til at slukke for gasfyret, tilføjer han.
Farvel til gassen
Præstø Fjernvarme har netop sagt farvel til to store gasmotorer, der siden 1996 har været omdrejningspunktet for værkets varmeproduktion. Afskaffelsen af de to motorer sender et klart signal om en ny og grønnere profil for Præstø Fjernvarme.
- Vi har reduceret vores gasforbrug med 80 procent, så vi nu producerer 92 procent grøn energi med vedvarende energikilder, siger Morten Kristensen til Sjællandske og tilføjer, at udfasningen af gas på værket har givet en CO2 reduktion på hele 2800 tons om året.
I forhold til den forestående udvidelse sker det uden tilslutningspligt, så projektets succes afhænger af, at man kan få overbevist de nuværende gaskunder i den sydøstlige del af Præstø til at skifte til fjernvarme i stedet for andre mulige energiformer.
Klimavenlig løsning
Sjællandske fortæller således, at beregninger viser, at der faktisk kan være en lille fordel for kunderne i at vælge en varmepumpe i stedet. Men i de beregninger er der ikke taget højde for en række af fjernvarmens mange fordele, fortæller Morten Kristensen.
- Fjernvarmen er baseret på solvarme og en stor varmepumpe. Det giver helt klart en mere klimavenlig og bæredygtig løsning end alternativet, som kunne være 215 små varmepumpeanlæg, forklarer han.
- Ved at vælge fjernvarme slipper man også for støjen fra en varmepumpe, ligesom man ikke behøver tænke på årligt vedligehold eller service, og fjernvarmerørene har meget længere levetid, tilføjer han.
Skriv kommentar