Gå til hovedindhold
Medlemmer
Dansk Fjernvarme

Innovation og ambitiøse mål har skabt resultater i Sdr. Felding

FJERNVARMEPRISEN 2023: Efter to års innovativt og strategisk arbejde inden for elektrificeringen af fjernvarmen, er Sdr. Felding blevet nomineret til Fjernvarmeprisen 2023.

28. sep. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Hos Sdr. Felding Varmeværk er smilene ekstra brede, og ryggen ekstra ran, efter at man er blevet nomineret til Fjernvarmeprisen 2023. Nomineringen er kommet efter års innovativt og strategisk arbejde med elektrificeringen af fjernvarmen i deres område, hvor man har formået at gå forrest og skabe resultater, som kan bruges af resten af branchen. Det er også med faglig stolthed og vestjysk ydmyghed at Sdr. Felding modtager nomineringen. 

  -Vi er enormt stolte og ydmyge over, at blive nomineret til den her pris, og vi ser det som en stor cadeau, for den indsats og den udvikling vi har udrettet for branchen over de seneste par år, siger driftsleder for Sdr. Felding Varmeværk, Tonny Dam Jensen, og fortsætter:  

  -Vi har været meget stolte over at kunne vise vores udvikling frem til andre, men vi har også følt, at det er vores tur til at give lidt tilbage til branchen, så vi er rigtig stolte over denne her nominering.

  Tonny Dam Jensen, driftsleder for Sdr. Felding Varmeværk

  -For at sige det på godt vestjysk, så er det jo svært at rose sig selv med sådan noget her, men vi ser den her nominering som en mulighed for, at et lille fjernvarmeselskab som os kan skyde brystet frem, vise hvad vi har udviklet, og være stolte over det vi har opnået med det, forklarer Tonny Dam Jensen.  

  Sdr. Felding Varmeværk har med deres projekt opnået en optimeret proces omkring installation og idriftsætning, og en optimering af design af deres akku-tank, samt 80°C drift på varmepumpen hvilket blandt andet skal forøge lagringskapaciteten. Samtidigt har man, som de første i Danmark, fået aFFR-godkendt deres varmepumpe.  

  Vil give tilbage til branchen gennem vidensdeling

  Mens der har været gang i den teknologiske udvikling, har man hos Sdr. Felding ikke holdt sig tilbage fra at dele den viden de opnået gennem deres arbejde. Derfor er det i løbet af året blevet til besøg fra nær og fjern. Den store interesse for deres arbejde, skaber stor glæde for driftsleder, Tonny Dam Jensen, da man hos Sdr. Felding Varmeværk længe har haft fokus på netop videndeling. 

  Se vores video fra Sdr. Felding Varmeværk, der er den første nominerede til Fjernvarmeprisen 2023. Video: Jesper Voldgaard.

  -Vidensdeling og erfaringsudveksling har længe været en bevist og fast del af vores strategi, og det har været en vigtig del af vores projekt. Vi har derfor haft stor fokus på, at få vores kollegaer fra andre fjernvarmeværker indenfor, og lade dem få indsigt i vores arbejde. Vores fokus på vidensdeling og erfaringsudveksling har derfor ført til, at vi har haft godt med besøgende på vores varmeværk, hvor vi indtil videre har taget imod kollegaer fra 53 andre danske fjernvarmeværker. 

  Udover stoltheden over at kunne dele deres viden med andre, er man hos Sdr. Felding Varmeværk også glade for, at man kan give noget tilbage til fjernvarmebranchen.  

  -Vi har været meget stolte over at kunne vise vores udvikling frem til andre, men vi har også følt, at det er vores tur til at give lidt tilbage til branchen, så vi er rigtig stolte over denne her nominering, og ser det som en anerkendelse af den indsats og det arbejde, vi har udført for at bidrage til branchens udvikling, slutter Tonny Dam Jensen. 

  Andre klikkede på...