Forsyning Helsingør indgår projekt med kommunen
Som en del af en langsigtet investeringsplan har Forsyning Helsingør i samarbejde med Helsingør Kommune igangsat et kombineret klimasikrings-, byudviklings- og fjernvarmeprojekt i Helsingørs historiske bymidte.

Forsyning Helsingør har som en del af en langsigtet investeringsplan i samarbejde med Helsingør Kommune, startet forarbejdet hen imod et stort anlægsprojekt, som skal klimasikre byen mod fremtidige oversvømmelser, skabe en mere attraktiv bymidte og ikke mindst give beboere og detailhandlen i Helsingør Kommune adgang til fjernvarme.
Med Forsyning Helsingør og Helsingør Kommune som bygherrer, omfatter projektet et samlet område på omkring 50.000 m2 i Helsingørs bymidte. Etableringen af fjernvarmen i Helsingørs bymidte, er blevet godkendt af Helsingørs, men udrulningen af fjernvarmen kommer naturligvis med en forudsætning om, at der er tilstrækkeligt med tilslutninger fra de helsingørske borgere og detailhandel. Fjernvarmedelen af projektet forventes af Helsingør Kommune at gå i jorden i 2025, mens klima -og belægningsprojektet vil blive igangsat umiddelbart derefter.
Projektet skaber stor begejstring hos Forsyning Helsingør, hvor man glæder sig til, at få muligheden for at tilbyde fjernvarme til borgerne i Helsingør Kommune.
- Alle – både beboere, detailhandel og besøgende – kommer til at få glæde af en klimatilpasset og mere bæredygtig bymidte – med færre oversvømmelser og overløb, et mere attraktivt byrum og grøn fjernvarme til en god pris. Men det er klart, at så stort et arbejde vil kunne mærkes i anlægsfasen. Derfor vil vi koordinere og forberede de forskellige indsatser på en måde, hvor vi forstyrrer så lidt som muligt på så kort tid som muligt, siger bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram om mulighederne som projektet bringer til bordet i Helsingør.
Tre projekter samles i ét
Klimasikringsdelen af projektet skal overordnet set være med til at klimatilpasse bymidten. Visionen for byrumprojektet er, at al trafik i bymidten fremover sker på fodgængernes præmisser med en gadebelægning, der både er funktionel, langtidsholdbar og respekterer bymidtens historiske udtryk. Udrulningen af fjernvarme sammenkædes med renovering af el- og vandledninger samt fælleskloakken.
Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, glæder sig til en både smuk og klimasikret bymidte – men der skal gøres et stort stykke arbejde inden da.
- Vi står over for et stort og fantastisk vigtigt projekt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende i Helsingør bymidte. Borgere og erhvervsdrivende skal tilbydes fjernvarme, vi skal have forebygget oversvømmelser på gader og i kældre, og samtidig skal vi have skabt en belægning i bymidten, der klæder de historiske rammer og frister til at gå på oplevelse i byen. Det betyder masser af gravearbejde og omlægning af trafik og dermed også bøvl for alle os, der færdes i byen. Men på den anden side venter altså en bymidte, der er ansigtsløftet både over og under jorden og forhåbentlig kan holde endnu nogle hundrede år.
Skriv kommentar