Gå til hovedindhold
Konverteringer
Forsyningssikkerhed
Varmekilder

Hver 7. gaskunde har sagt farvel til gas

58.000 af alle gaskunder har indtil nu valgt at opsige deres gasforsyning til fordel for fjernvarme, varmepumper eller andre energiformer.

31. maj 2023
  • Læs op

Indhold

    Der er fuld fart på den klimavenlige omstilling væk fra fossil opvarmning til bl.a. grøn fjernvarme. Det bliver understøttet af, at Evida netop har offentliggjort, at hver 7. gaskunde nu har skiftet til anden opvarmning – herunder fjernvarme.

    I tal svarer det til, at 58.000 af alle de nuværende gaskunder har valgt gassen fra til fordel for en mere klimavenlig opvarmning. Men vi er dog langt fra i mål: Yderligere ca. 310.000 boliger skal ifølge den politiske ambition have fundet et alternativ til opvarmning med gas i 2035.

    Evida – det statslige gasdistributionsselskab – har netop udgivet en ny publikation, ”Klog konvertering af gasforbrug skal transformere gassystemet”, der giver et indblik i den massive transformation, som gassystemet står over for i disse år.

    - Det forpligter at have en central position i den igangværende grønne omstilling af energisystemet. Vi ser, at biogasproduktionen stiger, og nye gasser som brint og CO2 skal transporteres inden for kort tid, samtidig med, at gasforbruget falder drastisk, og kunderne konverterer væk fra naturgas. Alt sammen er det noget, Evida er en del af og har stor interesse i at sikre sker på en hensigtsmæssig måde – til gavn for samfundet og den enkelte, siger Kim Søgård Bering Kristensen, CEO i Evida.

    Det er ikke bare rent praktisk en stor opgave at konvertere flere hundredetusinde forbrugere fra en energikilde til en anden. Det er også en opgave, som kræver planlægning og samarbejde på tværs af sektorer for at kunne løses klogt til gavn for den enkelte og samfundet.

    Derfor har Evida blandt andet nedsat en taskforce, som har til opgave at bidrage med data, viden og koordinering på tværs af interessenter og kommuner, ligesom Evida stiller et digitalt værktøj til rådighed for kommuner, rådgivere og fjernvarmeselskaber, hvorfra de kan trække centrale gasdata.

    Evida arbejder desuden tæt sammen med kommuner, forsyningsselskaber og brancheforeninger om både den praktiske del af konverteringen og hele planlægningsdelen.

    Andre klikkede på...