Gå til hovedindhold

Nu kan du blive klogere på prissætning, finansiering og tariffer

Dansk Fjernvarme tilbyder webinar om de overvejelser, som medlemmer skal igennem i forbindelse med udvidelsesprojekter.

Indhold

  Der er rigtig mange fjernvarmeselskaber, der netop nu er i færd med at udforme konverteringsprojekter og oplever store udfordringer med prissætning af projekterne og finansiering af selvsamme. Dansk Fjernvarme kommer nu medlemmerne i møde med et webinar om prissætning, finansiering og tariffer.

  Udvidelsesprojekterne er blevet dyrere den seneste tid. Det skyldes bl.a. stigende udgifter til materiale og lønninger sammen med en væsentlig større renteudgift. Det er med til at forrykke balancen i finansieringen af projekterne, fordi det kan betyde væsentlig højere varmepriser i mange år, hvis projekterne skal finansieres over f.eks. 25 til 30 år.

  - Den problemstilling bliver gennemgået på webinaret, hvor vi kommer med eksempler på, hvad den nuværende situation betyder for udvidelsesprojekter, fortæller seniorkonsulent Anders Jespersen, der nævner, at deltagerne samtidig bliver præsenteret for forskellige overvejelser, som selskaberne kan foretage i forbindelse med udvidelsesprojekterne.

  - Som det ser ud her og nu kan det være værd for selskaberne overveje, om de nye kunder i højere grad selv er med til at finansiere udvidelsen, fordi bankerne i dag tilbyder gode finansieringsmuligheder via grønne lån til privatkunder, siger Anders Jespersen.

  Under webinaret bliver der også præsenteret de tarifmodeller, der typisk anvendes i branchen, samtidig med at sløret bliver løftet for, hvordan en arbejdsgruppe i Dansk Fjernvarme arbejder med fremtidige tariffer, som kan blive standarder for branchen.

  Andre klikkede på...