Gå til hovedindhold
Webinar
Konverteringer
Administration & Økonomi
Køb optagelse | Kun for medlemmer

Webinar: Prissætning, finansiering og tariffer

Vi sætter bl.a. fokus på, hvilke overvejelser varmeselskaberne kan have i forbindelse med udvidelsesprojekter; Hvordan påvirker de stigende renter projekterne og hvordan skal man finansiere en sådan udvidelse?

Webinaret blev afholdt den 1. december 2023. Du kan købe adgang til optagelsen i en begrænset periode. Prisen er 525 kr. ekskl. moms for medlemmer af Dansk Fjernvarme. Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk.

Udvidelsesprojekter er blevet dyre den seneste tid. Det skyldes bl.a. stigende udgifter til materiale og lønninger sammen med en væsentlig større renteudgift. Dette er med til at forrykke balancen i finansieringen af projekterne, da det kan betyde væsentlig højere varmepriser i mange år, hvis projekterne skal finansieres over f.eks. 25 til 30 år via Kommunekredit. Alternativt kan det i højere grad være kunden selv, der finansierer projekterne via deres egen bank.

På webinaret vil vi gennemgå denne problemstilling, hvor vi kommer med eksempler på, hvad den nuværende situation betyder for udvidelsesprojekter.

Samtidig præsenterer vi forskellige overvejelser, som selskaberne kan foretage i forbindelse med udvidelsesprojekterne. Bl.a. kan tiderne i øjeblikket tale for, at de nye kunder i højere grad selv er med til at finansiere udvidelsen, da bankerne i dag tilbyder gode finansieringsmuligheder via grønne lån til privatkunder.

Under webinaret ser vi også på, hvilke tarifmodeller, der typisk anvendes i branchen, samtidig med at vi løfter sløret for, hvordan en arbejdsgruppe i Dansk Fjernvarme arbejder med fremtidige tariffer, som kan blive standarder for branchen.

På webinaret kan du bl.a. høre om:

  • Forskellige finansieringsmuligheder for udvidelsesprojekter
  • Beregningsredskab til selskabsøkonomi for udvidelsesprojekter
  • Overvejelser omkring prissætning og finansiering af udvidelsesprojekter
  • Hvilke tarifmodeller anvendes i branchen
  • Arbejdet med tarifstandarder i en fremtidig tarifvejledning

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig, der arbejder strategisk med udvidelsesprojekter, finansiering og tariffer. Det kan enten være som driftsleder, økonomichef, projektleder eller lignende.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Vil du vide mere om persondata, afbudsvilkår og andre betingelser, så læs videre her:

Praktisk information og betingelser

Samme sted finder du kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer, eller hvis du har brug for hjælp til tilmelding eller afbud.