Gå til hovedindhold
Varmepumper & Elkedler
Forsyningssikkerhed
Medlemmer

Ny varmepumpe skal sikre fjernvarmeudvidelsen i Korsør

Envafors har meddelt at man snart begynder etableringen af en stor varmepumpe, som skal bidrage til fjernvarmeudvidelsen i Korsør.

11. aug. 2023
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Indhold

    I en pressemeddelelse har Envafors annonceret, at de inden længe begynder etableringen af en stor varmepumpe som et led i fjernvarmeudvidelsen i Korsør, hvor 1.300 husstande får mulighed for at tilkoble sig fjernvarmen inden 2030. Varmepumpeanlægget skal først og fremmest være med til at sikre, at fjernvarmen i Korsør fortsat produceres på vedvarende energi i fremtiden, samtidigt med at forsyningssikkerheden opretholdes.

    Udover at kunne tilføre en større produktionskapacitet, samt lavere klimabelastning, mener energichef i Envafors, Carsten Lunde, at der også er en stor gevinst at hente i samspillet med produktionen af elektricitet fra vedvarende energikilder.

    - Varmepumpen vil give os en større fleksibilitet idet vi fremover kan udnytte energien fra solcellerne og vindmøllerne til produktion af fjernvarme, når markedspriserne på elektricitet er lave. Vi råder i dag over en stor varmeakkumuleringstank med kapacitet på ca. 300 MWh. Her kan vi lagre energien, når strømmen er grøn og billig. f.eks. om natten og i weekenden. Det bidrager til, at vi også i fremtiden kan producere bæredygtig fjernvarme til meget attraktive priser, forklarer Carsten Lunde.

    Mere grøn fjernvarme i fremtiden

    Udover den nye fjernvarmepumpe, som er et vigtigt skridt i retningen mod at opretholde fjernvarmeforsyningen i Korsør, drømmer man hos Envafors om flere grønne fjernvarmeprojekter i den nærmeste fremtid.

    Her er det planen, at fjernvarmen indenfor den overskuelige fremtid skal kunne trække strøm fra egne vindmøller via direkte linjer, hvilket ikke alene vil bidrage til at fjernvarmen i Korsør bliver billigere på sigt, men samtidigt også sikre en mærkbar CO2-reduktion.

    -Udfordringen ved elnettet i dag er, at strøm fra vedvarende energikilder løber i de samme ledninger som strøm fra fossile brændsler. Skal vi kunne garantere en billig og grøn fjernvarme er det derfor nødvendigt, at vi ved, hvor strømmen til produktionsanlægget kommer fra. Dette kan vi med direkte linjer til vindmøller, fortæller Carsten Lunde.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...