Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Nyt magasin: Næste generation er på vej

Juni-nummeret af magasinet Fjernvarmen er på trapperne og det er med fokus på dem, der skal drive og udvikle sektoren i fremtiden.

01. jun. 2023
  • Læs op

Indhold

    Hvem skal drive, udvikle og udvide fjernvarmesektoren i fremtiden – og er der tilstrækkeligt mange fjernvarmeinteresserede unge på vej gennem uddannelsessystemet? Kort sagt: Er den næste generation på vej?

    Disse spørgsmål sætter den nye udgave af Dansk Fjernvarmes magasin Fjernvarmen fokus på. Magasinet udkommer på søndag og det er med en tema-sektion, som har fået overskriften ”Næste generation”.

    Prognoserne tyder således på, at der kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft til fjernvarmesektoren – ikke bare på den helt korte bane men også længere ud i fremtiden.

    – Vi kan desværre ikke stille i udsigt, at der kommer væsentlig flere ingeniører gennem uddannelserne de nærmeste år. Vi får heller ikke hjælp af demografien. Så der er kun det lange seje træk, som går ud på, at vi

    skal have flere unge til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse, siger Thomas Søby, cheføkonom og analysechef hos IDA til magasinet Fjernvarmen.

    I temasektionen kan du også møde Daniel Madsen og Kristian Myrup Høg, der læser til henholdsvis maskinmester og maskiningeniør – og som begge er blevet interesseret i fjernvarmen via deres studier. De er repræsentanter fra den nye generation, der således gerne måtte bestå af endnu flere fjernvarmeinteresserede unge.

    Læs også om Fjernvarmeskolen.dk, der er et online undervisningsmateriale til folkeskolen som sigter efter at lære de helt unge om fjernvarmen og gøre dem interesserede i energi. Du kan også læse om en anden skole, nemlig Euroheat & Powers internationale sommerskole, der hvert sommer samler talentfulde unge med interesse for fjernvarme.

    Fjernkøling på vej til Aarhus

    Den nye juni-udgave af magasinet byder på meget andet end temasektionen om ”Næste generation”. Læserne kan således komme med til Aarhus, hvor fjernkølingen er på vej til at gøre sit indtog.

    Kredsløb er ved at etablere fjernkøling i det centrale Aarhus. Den første kunde kobles på i august 2023, og overskudsvarmen fra køleprocessen skal anvendes i fjernvarmenettet, så energien udnyttes optimalt.

    Læs en reportage fra det projekt i juni-nummeret af Fjernvarmen.

    I magasinet kan du også læse om den nye udgave af Dansk Fjernvarmes kodeks for godt bestyrelsesarbejde, dykke ned i hvordan man bedst skruer kontrakterne sammen når man som fjernvarmeselskab køber brændsel og læse om de nye LER-regler, der inden længe stiller nye krav til varmeværkernes ledningsregistrering.

    Juni-udgaven af magasinet Fjernvarmen udkommer officielt på søndag, hvor omdelingen af de fysiske eksemplarer begynder. Online-udgaven er klar til abonnenterne i løbet af fredag.

    Andre klikkede på...