Gå til hovedindhold
Administration & Økonomi
Rammevilkår & Regulering
Projekter & Planlægning

Effektivt kursus i regnskab og priseftervisning

Dansk Fjernvarme afholder i begyndelsen af maj kursus i regnskab og priseftervisning. Kursusforløbet skal give kursisterne et grundigt fundament for økonomistyringen i varmeselskabet, påpeger kursusleder Jytte Rabæk Schmidt.

11. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  Dansk Fjernvarme inviterer til et effektivt kursusforløb i budget, regnskab og priseftervisning. Kurset begynder først med onlineundervisning den 7.maj. Derefter følger to kursusdage 15. maj og 16.maj, som bliver afviklet i Fjernvarmes hus, Kolding.

  Det er proceskonsulent og indehaver af MVR Consult Jytte Rabæk Schmidt, der er kursusleder på kurset. Hun fremhæver, at kurset har særligt fokus på hele økonomiprocessen.

  - Derved får du et godt indblik i udarbejdelse af budgettet og det forventede regnskab, som er en forudsætning for et godt budget.

  - Herudover får du værktøjer til beregning af kostægte priser, afstemning mellem årsrapport og prisregnskabet, samt vigtig ledelsesrapportering. Der er særlig fokus på undervejs, at du får koblet teorien til din praksis.

  Tidligere har kurset været et tredagskursus, men kurset bliver nu afholdt med en webinardag på tre timer og to sammenhængende kursusdage. Det giver god mening påpeger Jytte Rabæk Schmidt.

  - Til webinaret får kursisterne en grundig indsigt i Varmeforsyningslovens prisbestemmelser. Derved har kursisterne et godt grundlag, forud for den første fysiske kursusdag, at tjekke op på, hvordan praksis er på det varmeværk, kursisterne er ansat hos i forhold til lovgivningen.

  Kursuset henvender sig til ansatte hos fjernvarmeselskaber, der enten er administrativ medarbejder eller leder i et varmeselskab.

  Det er Jytte Rabæk Schmidts forventning, at kursisterne oplever, at kursusforløbet giver et overblik over varmeforsyningslovens prisbestemmelser.

  - Kursisterne får på kurset brugbare værktøjer og inspiration til udarbejdelse af budget og forventet regnskab med afsæt i Varmeforsyningslovens prisbestemmelser.

  - De får et godt overblik over forskelle mellem prisregnskabet og årsrapporten og hvilke afstemninger der er vigtige at lave. Med andre ord, kursisterne bliver klar til at være med til at udvikle økonomifunktionen.

  Andre klikkede på...