Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

EP-spidskandidat var på hjemmebane hos Viborg Varme

Viborg Varme fik tirsdag eftermiddag besøg af Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-parlamentsvalget - og viborgenser - Anders Vistisen.

02. apr. 2024

Anders Vistisen (tv) er spidskandidat til EP-valget for Dansk Folkepart. Tirsdag var han på rundvisning hos Viborg Varme, hvor direktør Morten Abildgaard fortalte om fjernvarme sammen med international chef i Dansk Fjernvarme, Birger Lauersen (th.). Foto: Jesper Voldgaard.

 • Læs op

Indhold

  Det var en politiker som på sin vis var på hjemmebane tirsdag eftermiddag, da spidskandidat til EU-parlamentsvalget Anders Vistisen var på visit hos Viborg Varme.

  Selvom bekendtskabet med fødebyen Viborg gav EP-spidskandidaten et overblik over Viborg Varmes ledningsnet,  overskudsvarme, kunderne og fjernvarmens historik var der en del viden om fjernvarme, som EP-spidskandidaten ikke kendte til.

  Der blev ved mødet både tid til en grundig snak i mødelokalet og en tur rundt på kraftvarmeværket. Mødet med kraftvarmeværket hjalp med til at give Anders Vistisen et bedre overblik over, hvad der er mest vigtigt i den grønne omstilling.

  - Mit udgangspunkt inden besøget var, at jeg interesser mig for fjernvarme, men mit kendskab til fjernvarme var overordnet. Men nu går jeg herfra med viden om, hvor vigtig infrastrukturen er, når vi taler om den grønne omstilling.

  Og tilføjer:

  - Jeg tager med mig videre, at vi politikere skal bruge mindre tid på at diskutere, om det er atomkraftværk eller træflis, der er den rigtige løsning. Vi skal bruge mere tid på at sikre at infrastrukturen er i orden. På den måde tror jeg, at markedet nok skal finde de mest effektive måder at omstille sig til i den grønne omstilling. Det er vigtigst, at du finder gode lokale energiløsninger, som understøtter infrastrukturen.

  Detaljerede spørgsmål

  Til besøget deltog Viborg Varmes direktør Morten Abildgaard og international chef i Dansk Fjernvarme, Birger Lauersen, som begge bidrog med oplysninger om fjernvarmens mange styrker og muligheder.  

  Mød Anders Vistisen på hans besøg hos Viborg Varme og hør bl.a. hvad han tager med sig efter besøget.

  Direktør Morten Abildgaard oplevede at blive anerkendt af spidskandidaten for ikke at gå for hurtigt frem, når det drejer sig om tilkobling af nye kunder.

  - Vi er meget drevet af, at det skal være fornuftigt, det vi går og laver. Det skal være langtidsholdbart. Deri ligger, at ting tager tid for, at de er lavet ordentligt, siger Morten Abildgaard og fortsætter:

  - De investeringer vi foretager os nu skal holde i 50 år. Derfor skal vi passe på med, at det ikke går for stærkt, så kvaliteten ikke følger med. Det synes jeg, at det virkede til, at han havde en stor forståelse for.

  Det var en EP-spidskandidat, der havde en interesse i fjernvarme, som gæstede Viborg Varme, påpeger Dansk Fjernvarmes internationale chef, Birger Lauersen.

  - Han stillede overraskende detaljerede spørgsmål, så måske har han allerede snuset lidt til energiområdet. Det var en positiv oplevelse.

  Dansk Fjernvarmes Internationale chef tør ikke gisne om, hvorvidt Anders Vistisen kommer til at sidde med energi- og fjernvarmeområdet, hvis han bliver valgt ind i EU-Parlamentet.

  - Det kommer an på, hvilke områder han kommer til at arbejde med. Det bestemmer han ikke selv. Det er en kabale, hvem der ender i hvilke udvalg. Men der er mange udvalg, hvor det er relevant at beskæftige sig med fjernvarme, hvis han bliver valgt ind. Det kan være forbrugerforhold, energi, industripolitik, miljø, siger Birger Lauersen.  

  Skulle andre EP-spidskandidater få lyst til at lægge vejen forbi Viborg Fjernvarme, så står døren åben, lyder det fra direktør Morten Abildgaard.

  - Vi stiller gerne op igen og fortæller om, hvad vi går og laver, fastslår Morten Abildgaard.

  Direktør Morten Abildgaard viste sammen med international chef i Dansk Fjernvarme, Birger Lauersen, Anders Vistisen rundt på Viborg Varme. Foto: Jesper Voldgaard.

  Andre klikkede på...