Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Medlemmer
Forsyningssikkerhed

Se video: Greve Fjernvarme tog fusen på EP-spidskandidat

Fredag formiddag besøgte Alternativets spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Jan Kristoffersen, Greve Fjernvarme. Her overraskede fjernvarmeselskabet kandidaten med en alternativ fjernvarmehistorie.

23. apr. 2024
Tekst af Karen Grønning Mikkelsen, kgm@danskfjernvarme.dk

Jan Kristoffersen blev både vist rundt og fik fortalt om fjernvarme, da han besøgte Greve Fjernvarme og direktør Line Carlsen. Foto: Jesper Voldgaard.

 • Læs op

Indhold

  Det var en nysgerrig og imødekommende spidskandidat til EU-parlamentsvalget, som fredag formiddag trodsede en massiv regnbyge for at besøge Greve Fjernvarme.

  Alternativets Jan Kristoffersens besøg lagde ud med en introduktion til fjernvarme, som Greve Fjernvarmes direktør Line Carlsen præsenterede.

  Herefter fik kandidaten en introduktion til Greve Fjernvarmes konkrete arbejde med overskudsvarme og arbejdet med at få tilkoblet borgere i Greve Kommune til fjernvarme. Til mødet deltog også Dansk Fjernvarmes internationale chef, Birger Lauersen. Han gav kandidaten et oplæg om de europæiske perspektiver på fjernvarme.

  Efter præsentationen og inden Jan Christoffersen blev vist rundt på værket og med egne øjne kunne se, hvordan et fjernvarmeselskab hænger sammen, følte han sig godt oplyst.

  - Jeg er blevet meget klogere efter at have hørt Line og Birgers oplæg. Det er spændende, lærerigt og informativt at høre om fjernvarme. Jeg har fået meget viden med i rygsækken.

  Og tilføjer:

  - Jeg tager 100 procent med mig den bevidsthed om, hvor meget potentiale, der er i overskudsvarme.

  Se video fra Jan Kristoffersens besøg hos Greve Fjernvarme og direktør Line Carlsen. Video produceret af Jesper Voldgaard.

  Efter præsentationen af Greve Fjernvarme i et af fjernvarmeselskabets mødelokaler, fik Jan Kristoffersens en rundvisning af fjernvarmeværket. Rundvisningen bidrog til at give EP-spidskandidaten et overblik.

  - Det hjælper at se fjernvarmeværket i virkeligheden, og hvor omstillingsparat fjernvarmebranchen er.  Det kommer bag på mig, hvor meget kapacitet, der er i overskudsvarme.

  - Jeg har altid tænkt i forhold til den grønne omstilling, at vi skal reducere vores energiforbrug. Der hører overskudsvarme 100 procent under den hat. Det taler til Alternativets rygsæk.

  Spot on med Christianiavinkel

  Med i sin PowerPoint-præsentation havde Greve Fjernvarmes direktør et overraskelsesslide, som hun håbede faldt i godt jord hos Alternativets EP-spidskandidat.

  - Jeg overvejede om, han ville synes, det var sjovt. Men historien er lige i Alternativets ånd.

  Historien var, at Greve Fjernvarme i maj 2023 havde besøg af tre Christianitter, der alle arbejder for en klimavenlig varmeforsyning på Christiania. De besøgte Greve Fjernvarme for at tale med Line Carlsen om fjernvarmeudbygning, forbrugsafregning og renovering af fjernvarmenet.

  To uger efter Christianitternes besøg Greve Fjernvarme, besøgte fjernvarmeselskabet Christiania for at høre mere om deres arbejde med lokal varmeforsyning.

  Line Carlsen forklarede Jan Kristoffersen om fjernvarmen i Greve - det gav ham et godt overblik over situationen, lød det fra kandidaten til Europa-Parlamentet. Foto: Jesper Voldgaard.

  Heldigvis blev lokalhistorien taget imod af spidskandidaten med et stort smil og begejstring.

  - Det var spot on at nævne den vinkel. Det handler både om de små og store fællesskaber. Fristaden Christiania er et lille fællesskab - i virkeligheden et mikrokosmos.

  - Christiania laver en lille lokal kollektiv varmeforsyning, mens varmeforsyningen hos Greve Fjernvarme er et større spektrum. Jeg interesserer mig også for den europæiske fjernvarmeforsyning. Hvis vi kan få bredt den tanke ud, vil jeg mene, at vi er godt i gang.

  Det var en EP-spidskandidat, der havde en ydmyg interesse i fjernvarme, som gæstede Greve Fjernvarme påpeger Dansk Fjernvarmes internationale chef, Birger Lauersen.

  - Han har lysten og interessen i at sætte sig ind i fjernvarme. Jeg er overbevist om, at han bærer den viden med til Bruxelles, hvis han bliver valgt ind.

  Greve Fjernvarmes direktør Line Carlsen fortæller, at selskabet altid takker ja til besøg.

  - Han var interesseret, fangede budskabet og hvad der er vigtigt ved fjernvarme.

  Og tilføjer:

  - Jeg håber, han tager den her viden med hjem til Christiansborg og deler med sine kollegaer på Christiansborg til fordel for fjernvarmebranchen.

  Andre klikkede på...