Gå til hovedindhold
Cybersikkerhed & Beredskab
Medlemmer
Dansk Fjernvarme

Hvornår skal vi være NIS2 klar?

Beredskabslov for fjernvarme og fjernkøling er på vej, men ingen grund til panik! Der er tid til, at fjernvarmeselskaberne kan gøre arbejdet ordentligt.

20. mar. 2024
 • Læs op

Indhold

  Regeringens lovforslag om en ny beredskabslov og udkast til bekendtgørelse vil komme i offentlig høring i maj, men lovforslaget bliver først fremsat i Folketinget senere på året til oktober. Loven vil træde i kraft fra januar 2025, så selskaberne skal være klar fra juli 2025.

  Arbejdet er derfor forsinket med cirka et halvt år, og den ekstra tid kan fjernvarmeselskaberne anvende klogt til at få indsigt gennem kurser i Dansk Fjernvarme og samarbejde med kolleger om de nye krav, lyder meldingen fra Dansk Fjernvarme.

  - Den opdaterede tidsplan og oversigt over udbud af kurser var en del af indlægget om de nye beredskabsregler på de netop afsluttede Regionalmøder, siger Kim Behnke, der var meget glad for den positive måde fjernvarmeselskaberne har modtaget informationerne om de nye beredskabsregler.

  Fjernvarmeselskaber bliver delt op i forskellige niveauer efter deres varmelevering. De mindste selskaber med under 50 TJ varmelevering (ca. 749 standardhuse) bliver indplaceret i Niveau 0 og slipper umiddelbart for både kravene om klassisk beredskab og EU kravene – fx NIS2.

  Selskaber i Niveau 1 skal opfylde det klassiske beredskab, mens selskaber på Niveau 2-3-4 også skal opfylde EU kravene i NIS2 og CER direktiverne.

  - Det er dog meget vigtigt, at alle selskaber – uanset det niveau de bliver indplaceret på - får kortlagt deres fjernvarmekunder. Har man f.eks. ”blå blink” i form af en Falck-station, en brandstation, ambulancetjeneste, sygehus eller politi som varmekunder, vil selskaberne rykke et niveau op i beredskab – det gælder også de mindste under 50 TJ, forklarer Kim Behnke og fortsætter:

  - Men også særlige institutioner med patienter, der ikke kan flyttes eller særlige erhvervskunder kan medføre at selskabet rykker et niveau op.

  Fordelsaftale er indgået

  For selskaber der er omfattet af NIS2 reglerne har Dansk Fjernvarmes Handelsselskab (DFH) indgået en fordelsaftale med firmaet TD-K A/S om hjælp med at få kortlagt IT og OT systemerne. Der er tale om en troværdig samarbejdspartner, som der er forhandlet en fordelagtig pris med. Tilmeld dig aftalen her.

  Fordelsaftalerne er til rådighed for alle medlemmer af Dansk Fjernvarme. Der er adgang til aftalerne via DFH hjemmesiden - www.dfhservice.dk. Der er mange flere fordelsaftaler på vej inden for beredskabsområdet.

  - Vi har faktisk en nyhed, idet TD-K A/S har udviklet et produkt til de mindste selskaber, der skal opfylde NIS2 reglerne, som til en særdeles attraktiv pris kan yde hjælp for selskaberne, fortæller Kim Behnke.

  Andre klikkede på...