Gå til hovedindhold
Varmekilder
Sektorintegration
Produktion

Innargi er klar til anden testfase i Aarhus

Den første geotermiske test-boring på Aarhus Havn er afsluttet, og Innargi flytter nu boreriggen til Skejbyvej, hvor de resterende test skal gennemføres.

08. feb. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
 • Læs op

Indhold

  I november tog Innargi fat på den første boring på havnen i Aarhus, og nu er selskabet så langt, at man kan tage hul på den næste fase i arbejdet med at etablere et geotermianlæg, der skal bidrage til fjernvarmen hos Kredsløb.

  Ambitionen er, at det samlede anlæg skal levere 20 % af fjernvarmen til aarhusianerne fra 17 brønde og 7 anlæg med varmevekslere og varmepumper, der skal høste varmen fra det geotermiske vand og overføre den til fjernvarmenettet. 

  Fra den første testboring på Sumatravej i Aarhus er der nu pumpet vand til overfladen. I alt er der ifølge en pressemeddelelse fra Innargi pumpet cirka 1.500 m3 geotermisk vand op fra brønden på havnen i Aarhus. Vandets temperatur ved overfladen målte 75 grader. 

  - Vi er meget tilfredse med boreprocessen på havnen og med temperaturen i reservoiret, men kunne godt ønske os en højere vandproduktion (flowrate), lyder det fra Lars Heineke, der er projektdirektør i Innargi.

  - Det er for tidligt at konkludere noget, for brønden på havnen er kun den første af de brønde, som testfasen indebærer. Vi fortsætter i Skejby, hvor vi også planlægger at bygge et anlæg med varmevekslere og varmepumper og levere varme til Kredsløb, som den sidste del af et succesfuldt testforløb. Først der kan vi sige mere om, hvordan det endelige design kommer til at se ud, uddyber han. 

  I testfasen testes der bl.a. for temperatur, flowrate og kemisk sammensætning af det geotermiske vand. Den kemiske sammensætning har betydning for, hvilke materialer, der skal benyttes i de næste brønde og dermed hvor dyre, de bliver at bygge. 

  Innargi oplyser, at testfasen slutter i 2025.

  Andre klikkede på...