Dansk Fjernvarme tilbyder tredagskursus i store varmepumper
Dansk Fjernvarme afholder kursus i driften af store varmepumper, kurset skal hjælpe fjernvarmeselskaber med at optimere deres drift.

De store varmepumper, er vigtige for Danmarks grønne omstilling og er idriftsat en lang række steder hos fjernvarmeselskaber, på spildevandsanlæg, gartnerier og i industrien.
Derfor afholder Dansk Fjernvarme ad to omgange et tredagskursus omkring driften af store varmepumper. Begge kurser bliver afholdt i Fjernvarmens Hus, Kolding.
Det er ikke tilfældigt, at kurset strækker sig over tre dage. Årsagen til at der er afsat tre dage er, at kollektive varmepumper er kompliceret viden, og at der er stor efterspørgsel på kollektive varmepumper, fortæller chefkonsulent i Dansk Fjernvarmes Varmefaglig, Jens Christian Nielsen.
- I løbet af de sidste par år har vi set en kraftig stigning i antallet af kollektive varmepumper, og når vi ser fremad, forventer vi, at det fortsætter. En varmepumper er et kompliceret anlæg, derfor sætter vi tre dage af, for at komme i dybden med, hvordan de fungerer og skal driftes.
Underviser
Peter G. Andersen er Driftschef ved Løgumkloster Fjernvarme og har med en baggrund som maskinmester en bred erfaring fra sit arbejde med blandt andet NH3 industrikøleanlæg, diesel og gasmotoranlæg, vandværk og kedelanlæg, ventilation og landbrugsmaskiner.
Som deltager får du på dette tredagskursus en grundlæggende forståelse for, hvordan store kompressionsvarmepumper/mekaniske varmepumper er opbygget og fungerer.
Som deltager får du på dette tredagskursus, får du konkrete eksempler på, hvilke faktorer du skal være opmærksom på for at sikre en optimal drift, der både tilgodeser tekniske, miljømæssige og økonomiske forhold.
Kurset henvender sig til fjernvarmeselskaber, spildevandsanlæg eller gartneri eller i industrien, som allerede har en stor kollektiv varmepumpe, men som ønsker indsigt i, hvordan varmepumpen virker for at optimere driften.
Drift af store varmepumper
Nu kan du få indsigt i driften af store varmepumper, så du kan optimere drift af dem.
Kursus over tre dage i Fjernvarmens Hus fra den 1. april til og med den 3. april 2025.
Læs mere om indhold og tilmelding – klik her.
Det lærer du på kurset
På kurset veksler underviseren mellem teorigennemgang, opgaver, og praktiske øvelser, og at kursister udveksler erfaring.
- Få indsigt i perspektiverne for anvendelse af store varmepumper i den grønne omstilling
- Få viden om opbygning og virkemåde af store luft til vand samt vand til vand varmepumpeanlæg
- Få forståelse for forskellige kølemidlers egenskaber og GWP
- Få forståelse for COP via gennemgang af systemerne i h log p diagram og beregning af COP-faktor
- Få viden om lovgivning og regler for varmepumpeanlæg samt miljøkrav, herunder kemisk risikovurdering og APV samt udledning til nærmiljø
- Lav praktiske øvelser på varmepumpeanlæg
- Få indblik i, hvordan varmepumpen drives optimalt økonomisk og teknisk ift. øvrige produktion
- Få viden om samspillet mellem varmepumper og el-systemet
- Få gode råd til daglige rutiner ved pasning af VP-anlæg
- Del erfaringer med de andre kursister og dan netværk
Skriv kommentar