De lovpligtige arbejdsmiljøopgaver kræver overblik og værktøjer
Dansk Fjernvarme tilbyder sine medlemmer et kursus, der giver det fulde overblik over arbejdsmiljømæssige lovkrav og samtidig tæller som den supplerende arbejdsmiljøuddannelse.

Det kan for mange fjernvarmeselskaber være noget af en jungle at finde rundt i de arbejdsmiljømæssige lovkrav og vide, hvilke værktøjer, der netop kan gøre det nemmere at få styr på det.
Det råder Dansk Fjernvarme bod på med kurset ”Overblik og værktøjer til lovpligtige arbejdsmiljøopgaver”, der bliver tilbudt den 12. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding.
Der er tale om et en-dagskursus, der giver deltagerne et struktureret overblik over arbejdsmiljøopgaverne i fjernvarme- og forsyningsselskaber. Samtidig får du som deltager på kurset konkrete redskaber til at komme i mål med opgaverne.
Er kurset noget for dig?
Kurset er for dig, der bidrager til arbejdsmiljøarbejdet i jeres fjernvarme- eller forsyningsselskab. Kurset er særligt relevant for ledere og arbejdsmiljørepræsentanter.
Kurset, der kun tilbydes medlemmer af Dansk Fjernvarme, tæller desuden som den supplerende arbejdsmiljøuddannelse, som alle medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen lovpligtigt skal tilbydes hvert år.
På kurset tages der udgangspunkt i brancherelevante cases, og der afsættes tid til, at deltagerne kan igangsætte arbejdsmiljøarbejdet i eget fjernvarme- eller forsyningsselskab ved hjælp af konkrete værktøjer og skemaer. Kurset er dermed meget praktisk og anvendelsesorienteret.
Det lærer du på kurset:
Hvordan skaber vi struktur og overblik over de lovpligtige arbejdsmiljøopgaver, herunder:
- Hvordan organiserer vi arbejdsmiljøarbejdet? Vi gennemgår, hvordan I konkret skal gøre hos jer for at efterleve lovkravene.
- APV – hvad er kravene, og hvilke forskellige metoder kan I bruge i jeres fjernvarme- eller forsyningsselskab?
- Den årlige arbejdsmiljødrøftelse – hvad indeholder den, og hvordan laver og anvender man den?
- Årshjul. En plan for det næste års arbejde med arbejdsmiljø. Der vil være praktiske eksempler, og I får mulighed for at lave et udkast til jeres eget årshjul.
- Kompetenceudviklingsplan. Hvad er det, og hvordan kan du bruge den praktisk? Vi laver en praktisk tilgang, hvor du laver en kompetenceudviklingsplan.
- Risikovurdering. Hvad er det, og hvad er baggrunden for, at vi skal bruge en risikovurdering? Vi kommer til at arbejde med en model, der kan bruges til at risikovurdere de enkelte arbejdsopgaver, I har derhjemme.
Skriv kommentar