Gå til hovedindhold

Der er stor interesse for varmetariffer blandt medlemmerne

Dansk Fjernvarme vil have fokus på medlemmernes varmetariffer på de kommende ni udgaver af Regionalmøder. Det sker med oplæg om de forskellige muligheder, som selskaberne har for deres tariffer.

22. jan. 2025
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Dansk Fjernvarme har oplevet et stigende fokus på de forskellige varmetariffer, som medlemmerne kan benytte. Det afspejler sig her og nu ved, at det – altså varmetariffer – bliver et selvstændigt punkt på de forestående Regionalmøder.

    - Det er et af de områder, som vi vil have øget fokus på i Dansk Fjernvarme i 2025, men jeg vil da opfordre vores medlemmer til at deltage på Regionalmøderne, hvis varmetariffer er noget, som de kunne tænke sig at arbejde mere med i det kommende år, siger chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Bettina Aagaard Vester.

    Her og nu er Forsyningstilsynet i gang med at gennemføre undersøgelser af selskabernes tariffer. Det sker på baggrund af flere borgerhenvendelser, og undersøgelserne gælder primært selskaber, der ikke anvender den traditionelle m2-model, som fordelingsnøgle af deres faste omkostninger og derfor har det samme samlede faste bidrag for en standardlejlighed på 75 m2 og et standardhus på 130 m2.

    - Vi oplever, at de bliver bedt om at redegøre for deres tarifstrukturer, og derfor vil vi i den kommende tid have et særligt fokus på varmetariffer, og hvordan de kan sammensættes, så de både er kostægte og samtidig rimelige i forhold til den effekt, som kunderne lægger beslag på af selskabernes produktion og distribution, forklarer seniorkonsulent Klaus Lunddal Brose fra Dansk Fjernvarme.

    Dansk Fjernvarme har på baggrund af prisstatistikken og indberettede priseftervisninger for 2022 forsøgt at kortlægge selskabernes forskellige tariffer og sammenholde dem med omkostningerne i selskaberne, og man kan derfor også blive lidt klogere på det samlede “tariflandskab” på årets landsmøde.

    Resultaterne viser bl.a., at 85 procent af fjernvarmeselskaberne brugte arealbidrag i 2022, mens det blot var omkring fem procent, der benyttede et effekttræksbaseret fast bidrag.

    - Det er dog vores opfattelse, at flere og flere selskaber i mellemtiden er blevet mere interesserede i effektbidrag, så det vil vi naturligvis også fokusere på, når vi holder oplæg på Regionalmøderne, siger Bettina Aagaard Vester.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...