Gå til hovedindhold

Analyser

48 resultater

Samtidig udbygning af el- og varmeinfrastruktur

15. sep. 2023
Sektorintegration
Analyser & Udvikling
Forsyningssikkerhed

F&U-rapport 2020-11: Samtidig udbygning af el- og varmeinfrastruktur: Projektet omhandler casestudier i Ny Højen ved Kolding. I to scenarier regnes på belastning af elnettet, herunder fjernvarmens fleksibilitetsgevinst for elnettet og de besparelser, elnettet kan opnå eller udskyde ved forsyning med fjernvarme frem for individuelle varmepumper.

Digitalisering og datadreven drift i danske fjernvarmeselskaber

30. mar. 2023
Digitalisering

Grøn Energi og Dansk Fjernvarme har udarbejdet et inspirationskatalog med 18 eksempler på digitalisering og datadreven drift i danske fjernvarmeselskaber.

Drejebog for fossilfri spidslast

03. feb. 2023
Varmekilder
Produktion

Grøn Energi har for Energistyrelsen udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Formålet med drejebogen er at øge vidensgrundlaget omkring fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger.

Power-to-X og fjernvarme

12. maj 2021
PtX & CCUS
Sektorintegration

Analyse fra Grøn Energi, TVIS og Cowi konkluderer, at fjernvarme i høj grad kan bidrage til at gøre PtX til en succes i Danmark. Der er dog udfordringer, som rapporten kommer med løsningsforslag til. 

20210302-SvendborgVarmepumpe-007

Elbaseret fjernvarme

19. mar. 2021
Produktion
Varmekilder

Analysen undersøger konsekvenserne for et fjernvarmeværk, hvis omstillingen væk fra fossile brændsler baseres udelukkende på elbaseret varmeproduktion. 

Skæv elafgift hæmmer grøn omstilling

09. feb. 2021
Afgifter & Tilskud
Analyser & Udvikling

Analyse fra Grøn Energi viser en favorisering af huse med elopvarmning. Det giver en markant rabat på elbilsopladning, som huse med fx fjernvarme ikke kan få.