Gå til hovedindhold
Dansk Fjernvarme
Medlemmer

Landsmødet giver os viden om fjernvarmesektoren

Bestyrelsen i Snedsted Varmeværk tager samlet afsted til Landsmøde 2021 – det hjælper dem til at være opdaterede på, hvad der sker i fjernvarmesektoren, forklarer formanden.

28. sep. 2021
Ældre end 24 mdr.
Tekst af Anders Balle Jørgensen, abj@danskfjernvarme.dk

Indhold

    Poul Erik Fransen har siddet i bestyrelsen for Snedsted Varmeværk i otte år, og han har været formand for bestyrelsen de seneste tre-fire år. Og i al den tid han har været med, har bestyrelsen hvert år været på landsmøde i Dansk Fjernvarme.

    Sådan var det også længere tilbage i tiden, fortæller han i telefonen fra det vestlige Jylland. Så der er en vis tradition forbundet med, at medlemmerne af bestyrelsen skal med på det, som Poul Erik Fransen kalder for ”årsmødet” i Dansk Fjernvarme.

    - Det er en tradition, men det er altså ikke, fordi vi bare skal med for at være med. Vi tager med, fordi det er en god måde for os at holde os ajour med, hvad der sker i fjernvarmesektoren, siger han og nævner, at det fx handler om det politiske omkring fjernvarmesektoren.

    - I bestyrelsen interesserer vi os for, hvad der sker rundt omkring i fjernvarmen, og især i disse tider, hvor der bliver snakket meget om miljø og klima, men også priser på gas og el, ja, så er det godt at blive klogere på det.

    Leverandører trækker også
    Tilmeldingerne blev klaret i denne uge, og udover de fem medlemmer af bestyrelsen, så kommer også driftsleder Carsten B. Nielsen og hans afløser med på Landsmøde 2021. Og Poul Erik Fransen understreger, at deltagelsen for alle syv fra Snedsted Varmeværk ikke alene handler om at blive klogere på politik og regulering.

    - Det er også godt at kunne komme i tale med både nuværende og måske kommende leverandører. Og så er det jo altid en god lejlighed til at snakke med kollegaer fra andre bestyrelser, nævner han.

    Sol og elkedel
    Snedsted Varmeværk har så sent som i 2020 taget en udvidelse af deres solvarmeanlæg fra 2015 i brug. Solvarmeanlægget vil – vurderer driftsleder Carsten B. Nielsen – sammen med deres elkedel fra 2011 formentlig kunne dække op mod 10.000 MW ud af den samlede årlige varmeproduktion på omkring 13.000 MW.

    - Jeg tror på, at vi i år når op på omkring 4.000 MW fra solvarmeanlægget, og det er langt bedre, end vi havde kunne forudse, så det er meget positivt, siger han og anslår, at elkedlen vil kunne levere omkring 6.000 MW, mens gasmotorerne står for den resterende andel.

    Det glæder også formand Poul Erik Fransen, der understreger, at det har været en bevidst strategi for bestyrelsen, at man ikke vil lægge alle æg i én kurv, men gerne have flere kilder at trække på.

    - Det spiller selvfølgelig også ind, at vi gerne vil have klimavenlige løsninger, men som bestyrelse har vi altså mest og størst fokus på, at vores godt 600 forbrugere ikke skal betale for meget. Det er helt afgørende, siger han.

    Skriv kommentar

    Andre klikkede på...